Dolar 32,2760
Euro 35,0255
Altın 2.474,72
BİST 10.541,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 20°C
Paz 20°C
Pts 20°C
Sal 21°C

Zonguldak’ta şah damarında tümör tespit edilen hasta ameliyatla sağlığına kavuştu

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde boyun şişkinliği ve ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 45 yaşındaki İbrahim Gemici, şah …

Zonguldak’ta şah damarında tümör tespit edilen hasta ameliyatla sağlığına kavuştu
17 Aralık 2021 20:31
159
A+
A-

ZONGULDAK (AA) – Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde boyun şişkinliği ve ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 45 yaşındaki İbrahim Gemici, şah damarında tespit edilen tümörün alınmasıyla sağlığına kavuştu.

Yaklaşık 9 yıldır boynunda oluşan şişlik ve ağrılara çözüm bulmak için farklı hastanelere başvuran Gemici'nin ilçedeki özel hastanede yapılan kontrollerinde şah damarında tümör tespit edildi.

Yaklaşık 2 saat süren ameliyatın ardandan şah damarındaki tümör alınan Gemici, sağlığına yeniden kavuştu.

Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Ali Kemal Gür, gazetecilere, hastanın yapılan tetkiklerinde tümör tespit edildiğini söyledi.

Ultrason ve Manyetik Rezonans görüntüleme (MR) sonucunda şah damarının içerisinde kitle görüldüğünü aktaran Gür, “Tümör yaklaşık 6 buçuk santimdi. Hastamızın ameliyatını gerçekleştirdik, bir gün yoğun bakımda kaldı ve şu an için de servise geçti. Şah damarının ortasında olduğu için biraz kanamalı bir hastalıktır. O yüzden de tecrübe gerektiren bir cerrahi müdahale olduğu için çoğu doktor bu ameliyatı yapmak istemez. Şu an sağlığına kavuştu.” dedi.

Hastane Başhekimi Nevzat Çimenoğlu da tümörün başarıyla çıkartıldığını anlatarak, “Zor bir işti çünkü çok nadir görülen bir hastalık. Hastanemizde yapılan bu ameliyat bölgede ilk gerçekleştirilen ameliyat olma özelliğini de taşıyor.” şeklinde konuştu.

Sağlığına kavuşan Gemici ise ameliyatı gerçekleştiren doktor ve ekibine teşekkür etti.

Muhabir: Murat Aslan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.