Dolar 32,3584
Euro 34,7425
Altın 2.395,59
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Amasyalı besiciler depremzedeler için hayvan bağış kampanyası başlattı

AMASYA(AA) – Amasya'nın Suluova ilçesinde hayvancılık yapan Cemalettin Torbacı, Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından başlatılan yardım kampanyasına 2 koyununu bağışlarken, akraba ve çevresinden de 13 koyun yardımı aldı.Torbacı, yaşanan fe…

Amasyalı besiciler depremzedeler için hayvan bağış kampanyası başlattı
9 Şubat 2023 19:23
103
A+
A-

AMASYA(AA) – Amasya'nın Suluova ilçesinde hayvancılık yapan Cemalettin Torbacı, Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliği tarafından başlatılan yardım kampanyasına 2 koyununu bağışlarken, akraba ve çevresinden de 13 koyun yardımı aldı.

Torbacı, yaşanan felaket dolayısıyla büyük üzüntü yaşadıklarını, depremzedelerin gıda ihtiyaçlarına yardımcı olmak için koyunlarını bağışladığını söyledi.

Depremzedeler için başlatılan yarım kampanyasını duyar duymaz harekete geçtiklerini anlatan Torbacı, “Ben de kendi çapımda eşime dostuma sosyal medya aracılığıyla yaydım. Kendi araçlarımızla 15 kuzu ve koyun topladık. 9-10 kişinin adağı var burada, niyeti var, hayrı var. Çok üzücü bir durum. Bir şey diyemiyoruz. Bizim de keşke elimizden çok farklı bir şey gelse. Elimizden gelen bu.” ifadelerini kullandı.

Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Esem Kodaman ise bağış yapılan hayvanların, kesilerek kavurma yapılacağını ve depremzedelere ulaştırılacaklarını kaydetti.

Kodaman, kampanyanın ilk gününde 70 küçükbaş ve 25 büyükbaş hayvan bağışı alındığını belirtti.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.