Dolar 33,0887
Euro 35,9465
Altın 2.524,22
BİST 10.871,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 29°C
Sal 28°C

Deniz tutkunu Güray Yeğintürk, EÜ Su Ürünleri Fakültesinden mezun oldu

Deniz tutkunu Güray Yeğintürk, EÜ Su Ürünleri Fakültesinden mezun oldu
9 Temmuz 2024 14:12
16
A+
A-

Su Ürünleri Fakültesini tercih etmesindeki nedenleri anlatan Güray Yeğintürk,  “Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümünü, denize büyük tutku ve hayranlık beslediğim için seçtim. Çocukluğumdan beri denize ve denizciliğe büyük ilgi duymuşumdur. Deniz; bana kalırsa gizemi, heyecanı ve merakı çağrıştırıyor. Hatta ikiz çocuklarımın adını bile Ege ve Deniz koydum” diye konuştu.

Yaşın sadece bir sayıdan ibaret olduğunu belirten Yeğintürk, “İnsanların, bilimin, tutkularının peşinden koşması onları daha diri tutacaktır. Çalışırken okuyor olmanın getirdiği bir takım zorluklar mevcut ama bir şekilde tüm zorluklar aşılıyor. Benim bu süreçteki motivasyon kaynağım bilime olan sevgim ve doğru yerde olmamdı. En büyük destekçim olan ailem zaman zaman motivasyonumun kaybolduğu anlarda yeniden ayağa kalkıp devam etmemi sağladılar” dedi

“Ekolojik dengeye yapabileceğim her katkı benim için çok önemli”

Kariyerine yüksek lisans yaparak devam etmek istediğini belirten Yeğintürk, “Mesleki alanda rol modelim olan hocam Prof. Dr. Ali Yıldırım Korkut ile tamamladığım lisans tezimi sürdürmek istiyorum. Mesleki olarak da en temel hedefim doğduğum ve dünyada en sevdiğim yer olan İzmir’e katkılarımı sürdürmek. İzmir Kordon dünyanın en güzel yerlerinden biri. Buradaki ekolojik dengeye yapabileceğim her katkı benim için çok önemli” dedi.

Gençlere tavsiyelerde bulunan Yeğintürk, “Atatürk’ün dediği gibi gençlik, millî şuura sahip ve modern kültürlü olarak yetişmelidir.  Bu noktada gençlere sevdikleri yerde olmalarını öneriyorum. Çünkü bana kalırsa başarının ilk şartlarından biri bu. Bilimi takip etmeleri ve bol bol okuma yapmaları da çok önemli. Belki de en önemlisi etraflarında bilgili, faydalı ve iyi insanlar bulundurmaları. Herkese başarılar diliyorum. Bu süreçte bana destek olan başta tez danışmanım Prof. Dr. Ali Korkut Yıldırım olmak üzere tüm Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü hocalarına, İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Metro AŞ yönetimi ve çalışanlarına, değerli dostlarıma, tüm aileme ve en önemlisi değerli eşim ve çocuklarıma destekleri, motivasyonları ve iyi niyetleri için teşekkür ederim” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.