Dolar 32,6406
Euro 34,9856
Altın 2.423,04
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Açık
Samsun
27°C
Açık
Çar 29°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 27°C

Egeli genç hekimler sektöre uğurlandı

Egeli genç hekimler sektöre uğurlandı
15 Haziran 2024 03:18
32
A+
A-

Türkiye ve dünyanın dört bir yanında şifa dağıtacak Egeli hekimler, ant içerek mesleğe ilk adımlarını attı. Mezuniyet törenine; EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, EÜTF Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Devrim Bozkurt, Sağlık Bilimleri Fakültesi İzmir Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İlhan, fakülte üst yönetimi, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlkin Şengün, “Ege Üniversitesinin gözbebeği Tıp Fakültemizin 64. Dönem mezuniyet törenine hoş geldiniz. Kurulduğu günden bugüne verdiği eğitim ve sağlık hizmeti ile marka olmuş bir Fakültenin mezunlarını uğurluyoruz. Sözlerime başlamadan önce sizlere Üniversite Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak’ın selam ve sevgilerini iletiyorum. Üniversitemize adım attığınız ilk günden bu yana uzun ve zorlu bir yolu başarıyla yürüyerek sonuna geldiniz. Sizler, ülkemizin en güzel şehirlerinden biri olan İzmir’de, tam akredite, öğrenci odaklı araştırma üniversitesi olan Ege Üniversitesinden mezun olma şansını yakaladınız. Hocalarının başarıları ülkemiz sınırlarını aşan,  sağlık hizmetiyle Avrupa’nın önemli referans hastanelerinden birisine sahip olan Tıp Fakültemiz bugün Türk ve yabancı uyruklu hekimleri mezun etmenin gururunu yaşıyor” diye konuştu.

“Fakültemiz ile 25 Anabilim Dalımız akredite durumda”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin; tıp eğitiminde ikinci kez akredite olan sekiz tıp fakültesinden birisi olduğunu vurgulayan Prof. Dr. İlkin Şengün, “Tıp Fakültemizin eğitimi 2027 yılına kadar akredite durumda. Ayrıca 25 Anabilim Dalı Tıpta Uzmanlık Eğitimi Akreditasyonuna sahip durumdadır.  Yükseköğretim kurumlarını bilimsel araştırma ve tanınırlık açısından değerlendiren dünyaca ünlü derecelendirme kuruluşu QS 2024 Dünya Üniversite Sıralamasında Tıp Fakültemiz, dünyadaki 1000 üniversite arasında tıp alanında ilk 500’e girdi. Bunların yanı sıra hocalarımız yurtdışından davet alarak başka ülkelerde ameliyatlar yapıyor. Geliştirdikleri yeni teknik ve cerrahi uygulamaları dünyanın önde gelen üniversiteleri ile paylaşıyor. Çünkü bu başarıların mimarı olan hocalarımızın yetiştirdiği genç hekimlerimiz şifa dağıtmak için yola çıkıyor. Öğrencilerimiz, yılda 1,5 milyondan fazla hastanın yatarak ya da ayaktan tedavi edildiği Tıp Fakültesi hastanemizde pek çok farklı vaka ile karşılaşarak iyi birer hekim olarak yetişti” dedi.

“Egeli ruhunu taşıyarak hayatta yol alın”

Genç hekimlere seslenen Prof. Dr. İlkin Şengün, “Kutsal bir mesleğin neferleri olarak onurlu duruşunuzu asla kaybetmeyin. Kendinizi geliştirmeye, öğrenmeye devam edin. Başarılarınızla bizleri gururlandıracağınıza inancım tamdır. Egeli ruhunu taşıyarak hayatta yol alın. Sevgili gençler tüm hayallerinizin gerçekleşmesini diliyorum. Yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, “Fakültemizin 64.dönem mezunlarımızı uğurlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Sevgili mezunlarımız, altı yıl önce insan hayatının, saflığın, adaletin sembolü olan beyaz önlük töreninizle Ege Tıp ailemize adım attınız. Bugün burada olan hocalarınız o gün yine sizlerle idi. Tıp fakültemizde geçirdiğiniz altı yıl boyunca sadece bilgi değil, aynı zamanda yaşama dair, yaşamaya dair birçok değeri de öğrendiniz.  Mesleğinizin anahtarını aldığınız. Öğretim üyelerimiz, bilgi ve tecrübeleriyle sizleri geliştirdiler. Bundan sonra birinci ödeviniz iyi hekim olmak hatta en iyi hekim olmak, ikinci ödeviniz gerçek Ege Tıbbiyeli olmak yani hekim olmanın yanında merhametli olmak. Sizler tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma Üniversitesinin Tıp Fakültesinden mezun olma gururunu yaşıyorsunuz, bu anlamda bizlere liderlik eden Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’a teşekkür ederim.  Bugün burada sadece sizin başarınızı değil, aynı zamanda size destek olan ailelerinizin de başarısını kutluyoruz. Sevgili aileler, sizler, evlatlarınızın bu noktaya gelmesi için büyük fedakarlıklar yaptınız ve onların bu büyük başarıyı elde etmelerinde sessiz kahramanlarsınız” dedi.

“Eğitim, dünyayı değiştirmek için en güçlü silah”

Prof. Dr. Sertöz, “Uzun bir yolunuz var, hayatta karşılaşacağınız zorluklar, başarısızlıklar var. Keşke hiç olmasa ancak yaşamın doğası bu. Bunları mola olarak değerlendirin.  Gerçek başarının düşmenize rağmen yeniden kalkabilmek olduğunu hatırlayın. Büyük hayaller kurun. Galip; asla vazgeçmeyen bir hayalperesttir, unutmayın. Eğitim, dünyayı değiştirmek için en güçlü silah.  ‘Beni Türk hekimlerine emanet edin’ diyen o sesi, o hayran olduğumuz sesi hep duyun, hep bu sorumluluğu yaşayın. ‘Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin’ diyen Atamızın yolundan durmadan yorulmadan yürüyeceğinizi biliyoruz. Biz biliyoruz ki Egeli olmak, Ege Tıp’lı olmak artık tüm genlerinizde, yolunuz açık olsun” diye konuştu.

Öğrenciler adına konuşma yapan Tıp Fakültesi dönem birincisi Nimet Karadana, “Yaşamımızın çeyreğini geçirdiğimiz bu fakültenin bize kattıkları saymakla bitmez. Kendi adıma konuşmam gerekirse ben burada ömür boyu sürmesini umduğum paha biçilmez dostluklar kurdum. Hem bilgisine hem kişiliğine hayranlık duyduğum hocalarımdan eğitim alma şansım oldu. Özellikle eğitimimin son yılında birçok hayat tecrübesi edindim. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi gibi köklü bir okuldan mezun bir hekim olarak burada olmak inanılmaz gurur verici” dedi.

“Atatürk’ün güvendiği Türk hekimlerinden oldunuz”

Fakülte temsilcisi Beril Müge Güçlü ise, “Bizi altı sene boyunca bugüne hazırlayan, bildiğimiz her şeyi öğreten, gerek tıp teorik bilgisi gerekse kendi tecrübelerinden bizi yetiştiren ve bize değer veren tüm hocalarımıza içten bir teşekkür etmek istiyorum.  Ege Tıp’lı olmak; zor geçen günlerden sonra bir deniz havası alalım diyebilmek, sözlüden çıktıktan sonra akşam arkadaşlarının hazırladığı tiyatro oyunlarını izleyebilmek ve bizden çıkan yeteneklere en önden şahit olabilmek, Dekanına, Dekan Yardımcına bir telefon ile ulaşıp derdini anlatabilmek demektir. Sevgili arkadaşlarım, ellerinizdeki diplomaya bakın ve kendinizle gurur duyun. Atatürk’ün ‘Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz’ diye güvendiği Türk hekimlerinden oldunuz” dedi.

Konuşmaların ardından dereceyle mezun olan öğrencilere plaketleri takdim edildi. “Hipokrat andı” ile mesleğe adım adan genç hekimler keplerini fırlatarak mezuniyet coşkusunu yaşadı.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.