Dolar 32,6533
Euro 35,0935
Altın 2.448,49
BİST 10.343,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Sal 28°C
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 29°C

Kapıda vize uygulamasıyla Kurban Bayramı’nda Suudi Arabistan’ı zahmetsizce keşfedin

Kapıda vize uygulamasıyla Kurban Bayramı’nda Suudi Arabistan’ı zahmetsizce keşfedin
3 Haziran 2024 18:42
47
A+
A-

Köklü geleneklerin ve modern yeniliklerin büyüleyici bir karışımını sunan Suudi Arabistan’da, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan 7 alanı ve doğa harikalarını keşfedebilir, eşsiz manzaraların eşlik ettiği mistik sokaklarda ve modern cazibe merkezlerinde heyecanlı macera fırsatlarının keyfini çıkarabilirsiniz.

Ayrıca Suudi Arabistan, kapıda vize, turistik elektronik vize ve 96 saate kadar kalış imkanı sunan transit vize uygulaması ile Türk ziyaretçiler için erişim kolaylığı sağlıyor. Türkiye’den Suudi Arabistan’ın önemli destinasyonlarına haftada 180’den fazla uçuş düzenleniyor. 

Antik kent Al-Ula’nın eski Nebati kalıntılarından, 1800 kilometrelik el değmemiş Kızıldeniz kıyı şeridine, Riyad’ın kozmopolit şehir yaşamından Cidde’nin tarihi güzelliklerine kadar zengin bir deneyim yelpazesi sunan Suudi Arabistan başka hiçbir destinasyonda sunulmayan farklı aktivite ve deneyimleriyle misafirlerini bekliyor. 

Eşsiz bir ruha sahip büyüleyici bir destinasyon 

2019 yılında kapılarını turizme açan Suudi Arabistan, şu anda dünyanın en hızlı büyüyen destinasyonlarından biri. “Vizyon 2030” stratejileri kapsamında tarihi bir dönüşüm geçiren ve pekçok yeni yatırımı hayata geçiren Suudi Arabistan, yılın on iki ayına yayılan turizm kaynaklarına sahip olması nedeniyle dünyadaki en dinamik turizm destinasyonu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Suudi Arabistan’ın kozmopolit liman şehri Cidde, tarihi dokusu, dinamik sanat platformları ve zengin mutfağı ile önemli bir merkez olarak ön plana çıkıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan antik kent Al-Balad’ın geleneksel mimarisini keşfe çıkıp, bölgede kurulan pazarlara uğrayabilirsiniz. Korniş boyunca yürüdükten sonra sizi çağdaş sanat ve heykel koleksiyonlarının sergilendiği dünyanın en büyük açık hava müzesi olan Cidde Açık Hava Müzesi karşılayacak. Ayrıca Cidde’nin kumsallarında ata binme aktivitelerine katılarak Arap atlarının zarafetini keşfedebilirsiniz.   

Riyad, heyecanlı etkinlik takvimiyle her daim yaşayan bir şehir. Suudi Arabistan’ın doğduğu yer olan ve 300 yıllık tarihine ev sahipliği yapan Diriye’deki At-Turaif’i ziyaret edebilirsiniz. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan bu bölge, dünyanın önde gelen kerpiç şehirlerinden biridir. Arabistan çölünün mistik güzelliğini çöl safarileri ile deneyimleyebilir ve Bedevi çadırlarında geleneksel Suudi lezzetlerinin tadını çıkardıktan sonra çölde kum sörfü ve deveye binme gibi aktivitelerle eğlenebilirsiniz. 

Arkeolojik kalıntıları, kaya oluşumları ve oyma yazıtlarıyla birçok medeniyete ev sahipliği yapan Al-Ula, 200.000 yılı aşkın bir tarihi barındırmasıyla yaşayan bir müze olarak gezginleri ağırlıyor. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Al-Ula’da Fil Kayası olarak da bilinen ve şehrin simgelerinden biri haline gelen nefes kesici kaya oluşumu Jabal AlFil’i keşfedebilir, Condé Nast’ın 2023 Dünyanın Yedi Harikası listesine adını yazdıran çölün ortasındaki bu vahada, kuşbakışı manzaraların tadını sıcak hava balonu turuyla çıkarabilirsiniz. Al-Ula’da heyecan verici açık hava ativitelerinin yanı sıra dünya standartlarında restoranlar ve benzersiz etkinlik takvimi de buluyor.

Ayrıca Suudi Arabistan’ın batı kıyısında yer alan, öncü ve yenilenebilir odaklı lüks turizm destinasyonu Kızıldeniz’i keşfedebilirsiniz. Bu yeni destinasyon, Six Senses Southern Dunes ve The St. Regis Red Sea Resort’un hizmete girmesiyle misafirlerini ağırlamaya başladı. Nujuma ise dünya çapında sadece 7 tane, Ortadoğu’da ise ilk olan Ritz-Carlton Reserve markasıyla Mayıs 2024’te kapılarını açacak. Son yılların en heyecan verici turizm gelişmelerinden biri olarak kabul edilen bu proje, dünyanın en iddialı yenilenebilir odaklı turizm destinasyonunda lüksü ve sürdürülebilirliği daha önce hiç görülmemiş şekilde bir arada sunuyor. 2030 yılında proje tamamlandığında ise Kızıldeniz, 50 otele ev sahipliği yapacak. 

Suudi Arabistan’ı keşfetmek ve daha fazla bilgi için visitsaudi adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.