Dolar 32,5978
Euro 34,7995
Altın 2.405,78
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Petrol Ofisi ve GEA, yangın söndürme istasyonları kuruyor

ANKARA (AA) – Petrol Ofisi, orman yangınlarına karşı daha hızlı mücadele için arama kurtarma çalışmalarında bulunan GEA işbirliğiyle yangın …

Petrol Ofisi ve GEA, yangın söndürme istasyonları kuruyor
26 Ağustos 2021 11:12
258
A+
A-

ANKARA (AA) – Petrol Ofisi, orman yangınlarına karşı daha hızlı mücadele için arama kurtarma çalışmalarında bulunan GEA işbirliğiyle yangın söndürme istasyonları kuruyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İzmir ve Antalya'da kurulması planlanan yangın söndürme istasyonlarında, orman yangınlarıyla mücadeleye yönelik, yangına dayanıklı koruyucu malzemeler, el aletleri, su pompaları, jeneratör, motorlu testereler gibi ekipmanlar bulunacak.

GEA'nın yangın istasyonlarından biri Petrol Ofisi'nin desteği ile Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi, Sazlı Köyü'nde kurulmuştu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Petrol Ofisi Üst Yöneticisi Selim Şiper, orman yangınları ile mücadelede, henüz başlangıç aşamasındaki hızlı ve etkin müdahalenin çok değerli olduğuna dikkati çekti.

Şiper, Petrol Ofisi'nin, Türkiye'nin sadece bugününü değil aynı zamanda yarınlarını da düşünerek adımlar attığını vurgulayarak, “Her sorunda, doğal afetlerde olduğu gibi bu son yangınlarda da bir yandan mevcut yangınla mücadeleye destek verirken bir yandan da geleceği düşünerek adımlar attık. Zaten işbirliği içinde olduğumuz GEA ile yaşanmamasını temenni ettiğimiz yangınlara hızlı ve etkin müdahale için belirli yerlerde orman yangın söndürme istasyonları kuruyoruz.” ifadelerini kullandı.

Petrol Ofisi son dönemdeki orman yangınlarımda, yangınla mücadeleye bir yandan çalışanları ile gönüllü katılım sağlarken diğer yandan da eldiven, başlık, kıyafet, bot gibi yanmaz ekipman desteği vermişti. Şirket aynı zamanda yangınla mücadele eden helikopter ve uçaklara yakıt hibesinde de bulunmuştu.

İki kurum arasındaki işbirliğinde Petrol Ofisi son olarak GEA'nın yakıt sponsoru olmuştu.

Muhabir: Barış Sağlam

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.