Dolar 32,5017
Euro 34,7359
Altın 2.399,88
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

Apartman dairesinde baktığı kuzuları “Çilek” ve “Mazlum”u yanından ayırmıyor

– Ordu’nun Fatsa ilçesinde yaşayan Yılmaz ve Emine Akbaş çifti, anneleri bakmadığı için sahiplenerek evlerine getirdikleri 2 kuzuyu bebek gibi bezleyip biberonla besliyor
– İlçe merkezinde mısır satışı yaptığı tezgahına da kuzularla gelen Yılmaz Akbaş:
– “Yemlerini, mamalarını veriyoruz, altlarını bezliyoruz. Temizlik konusunda sorun yaşamıyoruz”

Apartman dairesinde baktığı kuzuları “Çilek” ve “Mazlum”u yanından ayırmıyor
15 Haziran 2023 12:23
116
A+
A-

​​​​​​​ORDU (AA) – EMRULLAH CESUR – Ordu'nun Fatsa ilçesinde yaşayan Yılmaz ve eşi Emine Akbaş çifti, anneleri bakmadığı için sahiplendikleri iki kuzuya evlerinde bakıyor.

İlçe merkezine kurduğu tezgahında mısır satarak ailesinin geçimini sağlayan 57 yaşındaki Yılmaz Akbaş, yaklaşık bir ay önce arkadaşından, anneleri beslemediği için zayıf düşen 2 kuzuyu aldı.

Akbaş, ailesiyle yaşadığı apartman dairesine getirdiği, çocuklarının “Mazlum” ve “Çilek” adını verdiği kuzuları bezleyip biberonla besliyor.

Hayvanları bir an olsun yanından ayırmayan 4 çocuk babası Yılmaz Akbaş, AA muhabirine, bir ayı aşkındır kendilerinde olan kuzulara bebek gibi baktıklarını söyledi.

Akşamları evde baktıkları kuzuları gündüzleri işe giderken yanında götürdüğünü belirten Akbaş, günlük hayatını kuzularla paylaştığını anlattı.

Akbaş, kuzuların bakımlarının kendilerini zorlamadığını ifade ederek, “Bizden çok bir şey istemiyorlar. Yemlerini, mamalarını veriyoruz, altlarını bezliyoruz. Temizlik konusunda sorun yaşamıyoruz. Kuzular bizimle televizyon dahi izliyorlar.” dedi.

Komşularından herhangi bir şikayet almadıklarını kaydeden Akbaş, kuzular hayatına girdiğinden beri mutluluğunun arttığını söyledi.

​​​​​​​Akbaş, beslediği hayvanlarla farklı bir bağ kurduğuna değinerek, “Mazlum” ve “Çilek” büyüdüğünde ne yapacağını bilmediğinden tedirginlik yaşadığını dile getirdi.

Kuzuları evlatları gibi sevmeye devam edeceğini vurgulayan Akbaş, “Kuzuları da bizim ailemizden sayıyorum. Torunlarım var, kuzuları torunlarımdan bile ayıramıyorum. Onlar artık ailemizden biri oldu.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Tayfur Murat Eğilmez

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.