Dolar 32,3603
Euro 34,6681
Altın 2.390,88
BİST 10.182,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

CUMHURİYET’İN 100. YILI – Havva nine Cumhuriyet ile yaşıt olduğu için mutlu ve gururlu

– Ordu’da 1 Nisan 1923’te dünyaya gelen Havva Kırış ailesini, ay yıldızlı bayrağa sevgisini ve yaşamına dair anılarını anlattı
– 9 çocuğu ve 21 torunu olan Kırış:
– “Cumhuriyet ile yaşıt olduğum için mutluyum. Bundan dolayı seviniyorum. Türk bayrağını görünce seviniyorum”

CUMHURİYET’İN 100. YILI – Havva nine Cumhuriyet ile yaşıt olduğu için mutlu ve gururlu
25 Ekim 2023 12:04
120
A+
A-

ORDU (AA) – DOSYA HABER – EYÜP ELEVLİ – Ordu'nun Altınordu ilçesinde 100 yaşındaki Havva Kırış, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında mutluluk ve gururu bir arada yaşıyor.

Anadolu Ajansının (AA) Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla hazırladığı “Cumhuriyet'in Çınarları” temalı dosya haberin yedinci bölümünde Ordu'da yaşayan Havva Kırış'ın hayat hikayesi anlatıldı.

1 Nisan 1923'te dünyaya gelen asırlık çınar, yaşamını Öceli Mahallesi'ndeki oğlunun yanında sürdürüyor.

Eşini 1999'da kaybeden Kırış, ihtiyaçlarını gören ve sık sık kendisini ziyaret ederek yakın ilgi gösteren evlatlarından sevgiyle bahsediyor.

Havva Kırış, AA muhabirine, ailesini, ay yıldızlı bayrağa sevgisini ve yaşamına dair anılarını anlattı.

Babasının vefatından 6 ay sonra dünyaya geldiğini, bu nedenle babasını tanımadığını belirten Kırış, 2 kardeş olduklarını, kız kardeşinin yaklaşık 10 yıl önce vefat ettiğini söyledi.

4'ü kız olmak üzere 9 çocuk, 21 de torun sahibi Kırış, “Torunumun torununu da gördüm. Torunlarımın çocuklarıyla beraber toplamda 50 torunum var. Torunlarımdan dolayı çok mutluyum. Allah'ım ayaklarını kaydırmasın, kötü durumlara düşürmesin. Allah'ım onların keselerine Halil İbrahim bereketi versin. Torunlarımın, oğullarımın, kızlarımın da hepsine dua ediyorum.” dedi.

Kırış, önceden hayvancılık, bağ ve bahçe işleriyle uğraştığını, küçükbaş ve büyükbaş hayvanların bakımını ve sağma işlemlerini yaptığını, yaz mevsiminde yaylaya gidip geldiklerini andı.

– “Türk bayrağını görünce seviniyorum”

Gençlik yıllarını özlediğini belirten Kırış, “Şimdi 60 yaşında olmuş olsam koyunları, kuzuları seçerim. Koyunu sağarım ve yaptığım peyniri satarım. Çocukları da dinlemem ama geçti.” ifadesini kullandı.

Kırış, Cumhuriyet'le yaşıt olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek “Bundan dolayı seviniyorum. Ben sevinmez miyim? Türk bayrağını görünce seviniyorum.” diye konuştu.

Muhabir: Ülkü Parlakyıldız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.