Dolar 32,3625
Euro 34,6893
Altın 2.395,81
BİST 10.163,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, partisinin Ordu İl Başkanlığının açılışında konuştu:

ORDU (AA) – Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, parti olarak, geçmişte AK Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye, İYİ Parti'ye oy …

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, partisinin Ordu İl Başkanlığının açılışında konuştu:
6 Kasım 2021 10:29
193
A+
A-

ORDU (AA) – Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, parti olarak, geçmişte AK Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye, İYİ Parti'ye oy vermiş herkese gönüllerini açtıklarını söyledi.

Çeşitli programlara katılmak üzere kente gelen İnce, ilk olarak Ünye ilçesinde sanayi esnafını ziyaret etti, sorun ve taleplerini dinledi.

Partisinin Fatsa İlçe Başkanlığı binasının açılışının ardından esnafla görüşen İnce, gençlerle de öz çekim yaptı.

İnce, partisinin Altınordu ilçe merkezinde bulunan İl Başkanlığının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'yi karış karış gezdiklerini belirtti.

İktidara çeşitli eleştirilerde bulunan İnce, “Sakın kutuplaştırmaya dahil olmayın. Kutuplaştırmayalım memleketimizi. Herkesi kucaklayalım. Biz Memleket Partisi olarak, geçmişte AK Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye, İYİ Parti'ye oy vermiş hiç fark etmez, herkese gönlümüzü açıyoruz. Bu memlekete bir seçenek üretiyoruz. Yepyeni bir yol. 19 yıldır Türkiye'yi aldıkları noktaya bakın, bıraktıkları noktaya bakın.” dedi.

İnce, ülke ekonomisine ilişkin de eleştirilerde bulunarak, “Bu kötü gidişattan Türkiye'yi kurtaracağız.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından İnce, İl Başkanı Mahir Akdere ve gençlerle parti binasının açılışını gerçekleştirdi.

Muharrem İnce, esnaf ziyareti sırasında gitar çalarak şarkı söyleyen gençlere eşlik etti.

– “Dünya üretiminin yüzde 65'i sende olacak, çikolata devlerini diz çöktürmen lazım”

Yeni Mahalle'deki bir çay ocağında gazetecilere açıklama yapan İnce, Ordu'da birinci parti olmak için var güçleriyle çalışacaklarını söyledi.

İnce, Türkiye'de üreticinin zor durumda olduğunu ileri sürerek, şu değerlendirmede bulundu:

“Geçen sene gübre fiyatlarına bakın, bu seneki gübre fiyatlarına bakın. Az önce fındık üreticisi arkadaşlarla sohbet ettik, 'Bu sene gübre atmayacağım' dedi. Sanki öyle bir söyledi ki tercihi o yöndeymiş gibi. Hayır, 'atamayacağım, alamıyorum' dedi. Durum ortada. Bir ürün düşünün ki dünyada yüzde 65'ini siz üreteceksiniz ama fiyatını siz belirlemeyeceksiniz. Böyle bir şey olamaz.”

“İsviçre'de kakao mu, fındık mı var?” sorusunu yönelten İnce, şunları kaydetti:

“Çikolatayı onlar satacak, fındığı sen üreteceksin, fiyatı Hamburg halinde belirlenecek. Bu kadar stratejik bir ürünü bile 20 yılda değerlendiremeyen bir iktidar var. Çok az konuda bu kadar büyük bir potansiyel elimizde var, bunlardan en önemlisi de fındık. Dünya üretiminin yüzde 65'i sende olacak, çikolata devlerini diz çöktürmen lazım. Bizim Ordu ve Giresun'daki köylümüz fukaralık yaşıyor. İsviçreli çikolatalardan milyar dolarlar kazanıyor.”

İnce, bir kahvehanede vatandaşlarla bir süre de okey oynadı.

Muhabir: Nevbahar Dağlar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.