Dolar 32,5664
Euro 35,0373
Altın 2.434,83
BİST 10.446,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Açık
Samsun
29°C
Açık
Çar 28°C
Per 28°C
Cum 28°C
Cts 28°C

Ordu’da Fatsa Balıkçı Barınağı modern görünüme kavuşacak

ORDU (AA) – Ordu'nun Fatsa ilçesinde yer alan balıkçı barınağının, modern ve kullanışlı hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar …

Ordu’da Fatsa Balıkçı Barınağı modern görünüme kavuşacak
3 Haziran 2021 19:56
448
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Fatsa ilçesinde yer alan balıkçı barınağının, modern ve kullanışlı hale getirilmesi amacıyla başlatılan çalışmalar sürüyor.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in, bir süre önce ilçedeki barınaktaki incelemelerinin ardından başlatılan çalışmalar kapsamında ilk olarak görüntü kirliliğine neden olan kaçak yapılar yıkıldı.

Ardından bölge mimarisine uygun 30 ahşap kulübenin inşasına başlandı.

Balıkçı esnafının barınma ve depolama ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan kulübelerden 21'inin inşası tamamlandı. Geriye kalan 9 kulübe de yapılarak, Fatsalı balıkçılara modern ve işlevsel bir alan kazandırılacak.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Başkan Güler, yaptıkları gözlemler sonucunda aktif kullanılmasına rağmen buranın atıl bir görünümünün olduğu gördüklerini belirtti.

Güler, böyle bir yerin şehirde bulunmasının ise kendilerini rahatsız ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

“Balıkçılarımızın böyle bir ortamda değil de daha modern ve işlevsel bir yerde çalışması, barınması ve depolama yapabilmesi için bölge mimarisine uygun yeni kulübelerin inşasına başladık. Burası tamamlandığında balıkçılarımıza kullanışlı ve verimli bir yer bırakmış olacağız. Şimdiden tüm Fatsalı balıkçılarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

Muhabir: Asena Akçay

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.