Dolar 37,9278
Euro 41,3370
Altın 3.810,98
BİST 9.523,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Yağmurlu
Samsun
20°C
Yağmurlu
Çar 14°C
Per 14°C
Cum 13°C
Cts 18°C

Ordu’da “Filistin için Yürüyoruz, Özgürlük Umudu Taşıyoruz” etkinliği gerçekleştirildi

ORDU (AA) – Ordu'nun Fatsa ilçesinde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla “Filistin için Yürüyoruz, Özgürlük Umudu Taşıyoruz” etkinliği düzenlendi.İlçedeki bazı sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen etkinlik…

Ordu’da “Filistin için Yürüyoruz, Özgürlük Umudu Taşıyoruz” etkinliği gerçekleştirildi
23 Aralık 2023 19:19
211
A+
A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Fatsa ilçesinde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla “Filistin için Yürüyoruz, Özgürlük Umudu Taşıyoruz” etkinliği düzenlendi.

İlçedeki bazı sivil toplum kuruluşlarınca organize edilen etkinlik için kapalı pazar yerinde bir araya gelen grup, Fatsa Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Türk ve Filistin bayrakları ile “Sessiz kalma” ve “Fatsa'dan şanlı direnişe bin selam” yazılı dövizler taşıyan grup adına açıklamayı Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar yaptı.

Kibar, Filistin halkının haklı mücadelesine destek vermek ve özgürlük taleplerine ses olmak için bir araya geldiklerini söyledi.

Hep birlikte Filistin için yürüdüklerini ve özgürlük umudu taşıdıklarını vurgulayan Kibar, “Filistin, yıllardır süregelen terör devleti İsrail'in ve siyonizmin işgali altında. İnsanlar, temel haklarından mahrum bırakılırken, toprakları ellerinden alınırken, evleri yıkılırken biz burada sessiz kalamazdık. Filistin'deki çocukların, kadınların, yaşlıların hak ettikleri yaşam şartlarına kavuşmalarını istiyoruz. Adaletsizlik karşısında susmamak, aynı zamanda da insanlık görevimiz.” dedi.

Duaların edildiği program, çocukların getirdikleri oyuncakları Filistin'deki akranlarına gönderilmek üzere toplama sepetine bırakmasıyla sona erdi.

Muhabir: Kemal Kaymak

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.