Dolar 32,5872
Euro 34,8381
Altın 2.508,91
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 18°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

AK Parti’li Karaaslan, Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceledi

SAMSUN (AA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan, yapımı devam eden Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.Samsun'dan milletvekili adayı olan Karaaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı k…

AK Parti’li Karaaslan, Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatını inceledi
11 Mayıs 2023 15:34
112
A+
A-

SAMSUN (AA) – AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun milletvekili Çiğdem Karaaslan, yapımı devam eden Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Samsun'dan milletvekili adayı olan Karaaslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı yürütülen Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesinde çalışan ekiple bir araya geldi.

Karaaslan, burada yaptığı konuşmada, Samsun Arkeoloji ve Etnografya Müzesi binası bittiğinde bölgenin kültür merkezi haline geleceğini söyledi.

Her geçen gün kente yeni projelerle değer kattıklarını belirten Karaaslan, “Samsun sanayisini ve tarımını geliştirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Yeni projeleri şehrimize kazandırıyoruz ama bir de geçmişten gelen kültür sanat hayatı var. Bunu da geliştirmek, kullanıcıyla buluşturmak için bu mekana bu şehrin ihtiyacı vardı. Bu mekan yalnızca müze değil, konferans salonları, etkinlik alanları, çocuklara yönelik hizmetleri, kafe restoran hizmetleriyle açık alandaki peyzaj uygulamalarıyla şehre değer katacak bir esere dönüşecek.” dedi.

Samsun'un kurtuluşa giden yolda Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk adımı attığı şehir olduğuna dikkati çeken Karaaslan, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100'üncü yılındayız. Burası büyük başlangıçların şehri. Bu şehrin merkezinde dünyaya hitap edecek şekilde ki ileride kruvaziyerlerin de hattı üzerinde olmasını beklediğimiz, uğrak noktası olmasını istediğimiz bir müze olacak burası, çok önemli görev üstlenecek. 2023 yılına atfen, 'Türkiye Yüzyılı başlıyor' diyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bu ülkede her alanda büyük gelişme yaşandı, özellikle kültür sanat alanında yaşanan gelişmeler tüm Türkiye'ye yayıldı.” ifadelerini kullandı.

Karaaslan, Türkiye'nin neresine gidilerse gidilsin sanata, kültüre, tarihe, doğaya önem veren bir anlayışın yürütüldüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

“En son Kız Kulesi'nin restorasyonunun aslına uygun şekilde yeniden yapıldığını gördük, bugün itibarıyla kamuoyuyla paylaşıldığına şahitlik ettik. İnşallah Türkiye Yüzyılı'na yakışır şekilde şehrimizde bu eserleri daha görünür hale getireceğiz. Buranın boyasında, sıvasında, taşında, her bir metrekaresinde izi, alın teri olan değerli işçi kardeşlerimizle bu eseri hayata geçirmiş oluyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımıza, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğümüze, Anıtlar Müdürlüğümüze çok teşekkür ediyorum. Şimdiden Samsun'umuza hayırlı uğurlu olsun.”

Karaaslan'a ziyaretinde Samsun Rölöve ve Anıtlar Müdürü Ali Sarıalioğlu ve müzenin mimarı Rabia Nur Sula Aksakal eşlik etti.

Muhabir: İsa Sansar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.