Dolar 32,3505
Euro 34,7733
Altın 2.402,36
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 15°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
15°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı Cevat Öncü: “Trafikte çözüm planı hazır”

CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı Cevat Öncü: “Trafikte çözüm planı hazır”
19 Aralık 2023 00:45
25
A+
A-

Samsun’da uygulamaya konulan ‘Akıllı Şehir Trafik’ projesi, sürücülerin sabah akşam çilesi haline dönüştü. CHP Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı Cevat Öncü, “Trafik ve ulaşım sorunu kentin kanayan yarasıdır. Bilimsel yöntemlerle Samsun trafiğine nefes aldıracağız” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin şehirdeki araç trafiğinin ana cadde ve bulvar üstündeki kavşaklarda uyguladığı ‘Akıllı Şehir Trafik Güvenliği’ projesi, vatandaşların özellikle sabah ve akşam saatlerinde çilesi haline dönüştü.

Uzun süreli ışıklar yüzünden çıkılmaz bir hal alan ulaşım durma noktasına gelirken, zaman zaman sürücüler arasında tartışmalara neden oluyor. Özellikle ambulans ve itfaiye gibi aciliyeti olan araçlar ‘bekleyen trafikte’ yol ilerleyemezken, alternatif güzergahların oluşturulmaması dikkat çekiyor.

Türkiye Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği’nden “Ulaşımda Aklın Yolu Ödülü” alan, SBB’nin 110 kavşağın fiziki düzenlemelerini yapıp, “yapay zeka” ile yönetildiğini açıkladığı ‘Akıllı Trafik’ projesinin devreye girmesiyle trafik yoğunluğunda ciddi düşüş yaşandığına vurgu yapılırken, gün içindeki trafik hiç de denildiği gibi yaşanmıyor.TRAFİĞE NEFES ALDIRACAĞIZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan aday adayı İnşaat Mühendisi Cevat Öncü, Samsun’un trafik ve ulaşım sorununa dikkat çekerek, “Kentin kanayan yarasıdır” dedi.

Samsun’da araç sayısının artmasıyla birlikte gündeme gelen trafik sorunuyla ilgili çözüm önerilerinden bahseden Cevat Öncü, şunları söyledi: “Ulaştırma Bilimi, mesleğimizin en temel uzmanlık alanlarından biridir ve bu alanda yapılacak işler son derece nettir. Mevcut ulaşım ana planını, günün ihtiyaçlarına göre revize ederek çözüme kavuşturmak bilimsel olarak mümkündür. Samsun’u yönetenlerin vatandaşların acil ihtiyaçlarını önceliklendirmelidir. Şehrimizin en temel ihtiyacı ‘Doğu Çevreyolu’ olmasına rağmen, mevcut yönetim Batı Çevreyolu’nu öncelemektedir. Biz yerel yönetimlerde göreve geldiğimizde bilimsel yöntemlerle Samsun trafiğine nefes aldıracağız. Mevcut araç yoğunluğunu da dikkate alarak gerekli düzenlemeleri ivedilikle yapacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.