Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 27°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 30°C
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 27°C

Ülkü

Ülkü-Tek Samsun Şube Genel Sekreteri Tolga Demir Yerli Otomobil ile ilgili açıklama yaptı.”Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve ….”

Ülkü
23 Ağustos 2021 22:23
1.306
A+
A-

Ülkü-Tek Samsun Şube Genel Sekreteri Tolga Demir Yerli Otomobil ile ilgili açıklama yaptı. Ülkü-Tek Samsun Şube Genel Sekreteri Tolga DEMİR ;

“Yıllardır heyecanla beklediğimiz, hayalini kurduğumuz yerli otomobilimiz Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) düzenlediği, gurur duyulan bir törenle tanıtıldı. Törendeki “Made in Türkiye” vurgusu sanayide, teknolojide ve ekonomide güçlü bir Türkiye için hepimize umut oldu. Umuyoruz ki yakın zamanda mühendislerimiz ve teknik ekibimiz sayesinde dünyayla rekabet edecek bir seviyeye gelerek Türk’ün gücünü bir kez daha tüm dünyaya göstereceğiz. Yerli otomobilimizin SUV ve Sedan modellerinin özelliklerini incelediğimizde piyasaya ortak olacağımız açıkça görülüyor.

Analog bir gösterge olmayan aracımız dijital bir teknolojiye sahip. Ekranlarla donatılmış durumda olup alt tarafta multimedya ve navigasyon ekranı, üst kısımda da üç tane ekran yer almaktadır. Standart bir ayna bulunmayan araçta her iki tarafa yerleştirilen kameralardan gelen görüntü sürücüye sunuluyor. 180 km/s azami hıza ulaşabilen otomobil geri kazanımlı frenleme sistemine sahip.

Frene basıldığında açığa çıkan enerji, alternatör tarafından elektriksel enerjisine dönüştürülerek tekrar depolanıyor. Dört çekişli motora sahip olan model 400beygir gücünde ve 0–100 km/s hıza 4.8 saniyede ulaşıyor. Arkadan itişli motora sahip olan model ise 200 beygir gücünde ve 0–100 km/s hıza 7.6 saniyede ulaşıyor.

Emegi geçen herkese teşekkür ediyor, Ülkemize ve Büyük Türk Milletine hayırlı olmasını diliyoruz. Ne Mutlu Türküm Diyene!” 

Samsun'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik mesleği ile uğraşmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.