SON DAKİKA
Resmi Gazetede Yayınlanan Karara göre, ülke genelinde yıllık 120 bin kök bitki sınırını aşmamak kaydıyla toplam 5.000 metrekare alanda kenevir yetiştiriciliği yapılabilecek. BHA Yeni düzenlemeye göre, Tarım ve Orman Bakanlığı, üniversiteler ve araştırma kuruluşları bilimsel araştırmalar ve Ar
CUMHURİYETİMİZİN 101. YAŞI BULVAR AVM’DE COŞKU İLE KUTLANDI..!
TERME DSP İLÇE BAŞKANLIĞI AÇILDI
SAMSUN’UN ABİSI SADİ SUBAŞI CÜMBÜŞ SANATCISI HASANA DERMAN OLDU
  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün Hatay’ımızda 7 bin 856, Malatya’mızda 6 bin 759, Gaziantep’imizde 5 bin 259, Kahramanmaraş’ımızda 3 bin 135, Adıyaman’ımızda 3 bin 108, Adana’da 648, Diyarbakır’ımızda 641, Elazığ’ımızda 569, Şanlıurfa’mızda 17, Kilis’imizde 9, Osmaniye’mizde 1310 olmak üzere toplamda 29 bin 311 yuvamızın daha kuralarını çekerek hak sahiplerine teslim ediyoruz. 130 bininci afet konutumuzun anahtarlarını depremzedelerimize teslim etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Yeni evlerimizin depremzede kardeşlerimiz, ailelerimiz ve evlatlarımız için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” dedi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantı ile katıldığı Deprem Konutları Kura Çekimi ve Anahtar Teslim Töreni yapıldı. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy, Belediye Başkanı İbrahim Çenet, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Ali Gizlice ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı törende İlimizde Merkez ve kırsal olmak üzere toplam 1310 konutun kurası çekildi ve vatandaşlarımıza anahtarları teslim edildi. Hatay’da Deprem Konutları Anahtar Teslimi, Kura Çekimi ve Toplu Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “Bugün Hatay’ımızda 7 bin 856, Malatya’mızda 6 bin 759, Gaziantep’imizde 5 bin 259, Kahramanmaraş’ımızda 3 bin 135, Adıyaman’ımızda 3 bin 108, Adana’da 648, Diyarbakır’ımızda 641, Elazığ’ımızda 569, Şanlıurfa’mızda 17, Kilis’imizde 9, Osmaniye’mizde 1310 olmak üzere toplamda 29 bin 311 yuvamızın daha kuralarını çekerek hak sahiplerine teslim ediyoruz. 130 bininci afet konutumuzun anahtarlarını depremzedelerimize teslim etmenin bahtiyarlığını yaşıyoruz. Yeni evlerimizin depremzede kardeşlerimiz, ailelerimiz ve evlatlarımız için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum”diye konuştu. Cumhurbaşkanımızın konuşmasının ardından dua okundu. Hatay, Malatya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Adıyaman, Adana, Diyarbakır, Elazığ, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye’de gerçekleştirilen törenlerde vatandaşlarımıza anahtarları teslim edildi. Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz, evlerine kavuşan ailelerin heyecanına ortak olarak, hemşehrilerimize hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Valilik basın
Dolar 34,2798
Euro 37,0953
Altın 3.061,97
BİST 8.945,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
18°C
Hafif Yağmurlu
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 22°C
Cts 13°C

İş yerinde stresi önlemenin 11 yolu

İş yerinde stresi önlemenin 11 yolu
26 Temmuz 2024 17:24
52
A+
A-

Stres, vücudun zorlu veya tehditkâr olarak algıladığı durumlara verdiği doğal bir reaksiyonudur. Stresin bireyin çevresindeki değişikliklere uyum sağlaması gerektiğinde, zorluklar ya da belirsizliklerle karşılaştığında ortaya çıktığını belirten Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi’nden Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “Özellikle iş yerinde; yoğunluk, baskı, belirsiz rol ve beklentiler, güvensizlik, zor çalışma koşulları, iş yaşam dengesinin sağlanamaması gibi etkiler stresi artırır. Uzun süreli iş stresi de baş ağrıları, uyku sorunları, motivasyon eksikliği, tükenmişlik, depresyon ve kardiyovasküler hastalıklar gibi sağlık sorunlarına yol açabilir” dedi.

 

Hem bireysel sağlık hem de iş verimliliği açısından iş yeri kaynaklı stresi yönetebilmenin ve strese karşı güçlü olmanın önemli olduğunu paylaşan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi’nden Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu, “İş yerlerinde stres yönetimi stratejileri uygulamak ve çalışanların sağlıklı bir iş yaşam dengesi kurmalarını desteklemek gerekir. İş hayatındaki herkes stresle mücadele, iş yerinde iletişim, verimli çalışma yöntemleri ve zaman yönetimi gibi konularda farkındalık kazanmalı” dedi.

 

Uzman Psikolog Ezgi Dokuzlu Tezel, iş stresi ile etkin bir şekilde başa çıkabilmek için yapılması gerekenleri paylaştı:

 

  • Görev tanımına uygun çalışmak ve hayır diyebilmek: Kişilerin kendi görev tanımını ve haklarını bilmesi, görev tanımı dışındaki işlere hayır diyebilmesi iş yükünü dolayısıyla iş stresini önlemeye yardımcı olur.
  • İş yerinde sağlanan destek ve eğitimler: İşverenlerin çalışanlarına stres yönetimi eğitimleri sunması, esnek çalışma saatleri sağlaması ve sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırması önemli. İş yeri hekimi veya psikoloğundan stresle mücadele için yardım alınabilmeli.
  • İş yerindeki iletişim: İş yerinde açık iletişimin, ekip çalışmasının ve net bilgilendirmenin olması stresin önlenmesine yardımcı olur. Yönetici ve çalışanlar arasındaki verimli iletişim, çalışanların stresle daha iyi başa çıkmasını ve iş tatminini artırmasını destekler.
  • Motivasyonu destekleyecek etkinlikler: Çalışanlar ve aileleri için yemek gibi etkinlikler planlamak; iş yerindeki bağlılığı, pozitif iletişimi ve motivasyonu artırır. 
  • Zaman yönetimi ve planlama: Günlük ve haftalık planlar yaparak iş yükünü yönetmek kolaylaşabilir. Yapılacakları madde madde öncelik sırasına koymak ve hedefleri gözden geçirmek iş stresini azaltmaya yardımcı olur.
  • Verimli mola ve dinlenme: Yeterli ve verimli molalar vermek stresle başa çıkabilmek için olmazsa olmazdır. Mola ve iş saatleri net olarak belirlenmeli, kişi kendini yorgun hissetmese bile düzenli olarak molaya çıkmayı alışkanlık haline getirmeli.
  • Yeterli uyku: Uykusuzluk; öfke yönetimi, tahammülsüzlük, yorgun hissetme, dikkat hataları ve iş kazaları gibi sonuçlar yaratabilir. Kaliteli ve verimli uyku günlük yaşam kalitesini de etkiler.
  • Sosyal destek: Kişinin ailesi veya sevdikleri ile vakit geçirmesi iş stresini azaltarak, kişisel yaşamında işten başka önemli alanları olduğunu hatırlamasına yardımcı olur.
  • Hobiler ve kendine zaman ayırmak: Sevilen bir aktivite, hobi veya planlanan bir yere gitmek iş kaynaklı stresle mücadelede daha güçlü olmayı sağlar.
  • Meditasyon ve nefes egzersizleri: Meditasyon ve nefes egzersizleri zihni sakinleştirmeye ve stresi yönetmeye yardımcı olur. Gün içerisinde kısa kısa nefes egzersizleri yapmak stresi kontrol altında tutabilir.
  • Profesyonel destek almak: İş stresi ile mücadelede büyük zorluk yaşanıyorsa, uzun süren stres durumu varsa, günlük yaşama yansıyan huzursuzluk, karamsarlık, isteksizlik gibi faktörler varsa bir uzmanla görüşmek faydalı olur.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.