Dolar 32,9449
Euro 35,7631
Altın 2.529,53
BİST 10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Açık
Samsun
30°C
Açık
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 28°C
Çar 27°C

15 TEMMUZ’DA SAMSUN ŞEHİTLERİ ANITI BAKIMSIZLIK NEDENİYLE TEPKİ ÇEKİYOR

15 TEMMUZ’DA SAMSUN ŞEHİTLERİ ANITI BAKIMSIZLIK NEDENİYLE TEPKİ ÇEKİYOR
15 Temmuz 2024 15:05
126
A+
A-

Samsun’un gözde parklarından biri olan Uğur Mumcu Parkı içinde yer alan “Samsun Şehitleri Anıtı,” maalesef bakımsızlık nedeniyle içler acısı bir durumda. Sadece altı ay önce bakımlı ve düzenli bir görünüme sahipken, şimdi kuru otlarla kaplı ve bakımsız bir hale gelmiş durumda. Bu durum, parkın kullanıcıları arasında büyük bir tepkiye yol açıyor.

Geçtiğimiz aylarda bakımlı ve düzenli olan anıt, şimdi kuru otlar ve haşerelerle dolu bir alan haline gelmiş durumda. Tarihi bir gün olan 15 Temmuz’da anıtın bu hali, ziyaretçilerin ve halkın büyük tepkisine neden oldu. Anıt çevresinde biriken kuru otlar ve sinekler, anıtın manevi değerine gölge düşürüyor.

Samsun halkı, anıtın bu durumuna büyük bir üzüntüyle tepki gösteriyor. Parkta oturan bir vatandaş, “Bugün, ülkemizin demokrasi zaferini andığımız bir gün. Böyle önemli bir günde anıtın bu halde olması, şehitlerimize ve tarihimize saygısızlık. İlkadım Belediyesi’nin daha duyarlı olmasını beklerdik” dedi.

Vatandaşlar, özellikle 15 Temmuz gibi önemli bir günde, şehitlerimizin anısına yakışır bir düzenleme yapılmasını ve anıtın bakımının düzenli olarak gerçekleştirilmesini talep ediyor. Ayrıca parkı ziyaret eden vatandaşlar, özellikle sineklerin çoğalmasından şikayet ediyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.