DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

40 yaş üstü vatandaşlar: “Bizi de cepheye çağırın”

CUMA SABAH NAMAZI ÇIKIŞI BÜYÜK CAMİ ÖNÜNDE TOPLANAN 40 YAŞ ÜSTÜ BİR GRUP VATANDAŞ, “ŞEHİTLİK HAKKIMIZI İSTİYORUZ. BİZE DE SEFER GÖREV EMRİ VERİLSİN. BİZİ DE CEPHEYE ÇAĞIRIN. VATANIMIZ İÇİN MÜCADELE VERİP ŞEHİT OLMAK İSTİYORUZ” AÇIKLAMASINDA BULUNDU.

40 yaş üstü vatandaşlar: “Bizi de cepheye çağırın”
Banner Resmi
14.10.2021
374
A+
A-

Samsun’da 40 yaş üstü bir grup vatandaş, “Şehitlik hakkımızı istiyoruz. Bize de sefer görev emri verilsin. Bizi de cepheye çağırın. Vatanımız için mücadele verip şehit olmak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Sosyal medyada “Şehadet Sevdalıları Platformu” adı altında bir grup kuran 40 yaş üstü vatandaşlar, cuma sabah namazı çıkışı Büyük Cami önünde toplandı. Grubun kurucusu ve sözcüsü M. Sıddık Alagöz yaptığı açıklamada, “Şehitlik bizim de hakkımız, gazilik bizim de hakkımız. 41 yaşımızdan gün aldığımız için askere alınmıyoruz. Cumhurbaşkanımızdan bu hakkımızın bize verilmesini istiyoruz. Biz her an göreve hazırız. Bize sefer görev emri verilsin. Şehitlik makamına ulaşma arzumuzu yerine getirin. 41 yaş üstüne sefer görev emri verilmemektedir. Bizler sefer görev emrinin verilmesini istiyoruz. Vatanımızın dörtbir yanında şehadet özlemiyle yanıp kavrulan insanlar vardır. Bizi bu yüce makama olan arzumuzdan mahrum etmeyin. Devlet yöneticilerimizin bizim sesimizi duymalarını istiyorum” dedi.

Alagöz konuşmasında şehitlik makamının yüceliğine vurgu yaparak örnekler verdi.

Şehadet Sevdalıları Platformu’nun Türk bayrağı önünde yaptığı açıklamada Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven ve çok sayıda vatandaş hazır bulunarak destek verdi. Açıklamanın çevredeki vatandaşlar tarafından ilgi ile izlendiği görüldü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.