Dolar 32,5216
Euro 34,7522
Altın 2.407,40
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 17°C

ARAŞTIRMACI YAZAR ANKET UZMANI NURETTİN FİDAN ‘IN MERAL AKŞENER HAKKINDA YAZDI

ARAŞTIRMACI YAZAR ANKET UZMANI NURETTİN FİDAN ‘IN MERAL AKŞENER  HAKKINDA YAZDI
20 Ekim 2023 06:35
147
A+
A-

Meral hanım hakkında…
Yedi yıldır Fetö soruşturması sürdürülüyordu. Geçtiğimiz günlerde Kovuşturmaya gerek olmadığına dair karar verildi.
Dosya kapatıldı.

Meral hanım ne gibi yararlı bir iş gördü ki Yargı,Meral hanımı aklamış oldu? Herkes biliyor ki
İktidarın onayı olmadan, böyle bir karar alınamazdı. Ne oldu da
Meral hanım mükafatlandırıldı?

Bu soruların yanıtı Meral hanımın yol haritasını çizecektir.

İyi Parti, bir müddet daha yoluna devam edebilir.Uzun vadede;
Seçmen desteğini kaybedeceğini düşünüyorum. Sahada bunu kamu oyu araştırmalarında anlıyorum. Bu sinyali dün gördük Amasya il ilçe teşkilatlarından hatta içlerinde kurucu üyeleride bulunan 300 kişi neden istifa etti? Bu istifalar yaptığımız anketlerin doğruluğunu teyit etmiştir.

İyi Parti,lider partilerine benzemez İyi Parti, Meral hanımın partisi değildir. Bu partiye oy vermiş, emek vermiş insanlar, körü körüne kimsenin peşine takılmazlar.Parti bağnazlığı ve lider saplantısı ile hareket etmezler.

Son günlerde İyi Parti yönetiminin, CHP karşıtı söylemlerine, mahalli seçimlere tek başına girme beyanlarına dikkat etmek gerekir. İyi Parti ile iktidar arasında,Bir takım pazarlıkların olduğunu anlayabiliyoruz.

İyi Parti, hangi kentte tek başına seçime girecek de, belediye başkanlığı kazanacak? Muhtarlık bile alamaz.Bu gerçeği İyi parti yönetimi bilmiyor mu?
İyi Parti böyle bir karar alırsa ki almıştır. AKP’yi kazandırmak için gereğini yapmış olacaktır. Ben demiyorum seçmen sahada aynen böyle söylüyor.Sistem gereği tek başına seçim kazanmak ancak fal bakmaktır.Yeni seçilen İyi Parti milletvekillerinin çoğunluğu, Cumhur İttifakı ile birlikte hareket edilmesini istiyor.İyi Parti milletvekillerinin kimler olduğunu, nasıl seçildiklerini görmek gerekir. Ne fırıldakların döndürüldüğünü, Hangi isimler haraç ödeyerek milletvekili olduğu parti örgütlerinde ve sokakta konuşuluyor. Ön seçim numarasıyla,İyi Parti’de kıyım yapıldı mı? Donanımlı, ahlaklı, yurtsever partililerin adaylığı önlendi mi? Önemli bir bölümü de seçilebilecek sıralara neden konulmadı?

Meral hanım yol arkadaşlarını partinin dışına atmıştır.İyi Parti, artık İyi Parti olmaktan çıkmıştır.
Meral hanımın kahkaha atmalarını, göz yaşı dökmelerini, önüne gelene sarılmalarını, meydan okumalarını, partilileri azarlamalarını, her görüştüğüne ayrı şeyler söylemelerini, tutarsız hallerini, öfke nöbetlerini, yapmacık tavırlarını dikkatle takip edin. Bu haller Sağlıksız bir ruh durumunun görüntüleridir.

İyi Parti seçmeni Cumhuriyet değerlerine yürekten bağlı, yurtsever insanlardan oluşmuştur. Daha eğitimli, demokrasiye inanmış, ülke sorunlarına duyarlı bir kitledir.İyi Partililerin Mücadele yeteneği yüksektir.AKP karşıtlığı da bilinçlidir.

Hiç bir güç İyi Parti seçmenini dilediği yere sevk edemez.Bu bakımdan Meral hanım ve yönetiminin siyasi manevraları sonuç vermez. Gittikleri yere
İyi Parti seçmenlerini asla götüremezler. Halep ordaysa arşın burada bekleyip göreceğiz.
Kalın sağlıcakla

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.