Dolar 32,8358
Euro 35,2151
Altın 2.446,36
BİST 10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 26°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
26°C
Hafif Yağmurlu
Sal 27°C
Çar 29°C
Per 29°C
Cum 28°C

ASAT Kumluca’nın kırsal mahallelerinde içme suyu hatlarını yeniliyor

ASAT Kumluca’nın kırsal mahallelerinde içme suyu hatlarını yeniliyor
27 Mayıs 2024 14:24
38
A+
A-

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca’nın Belen Mahallesi’nde yapımına başladığı içme suyu projesiyle daha önce hiç suyu olmayan yerleşim yerlerini ilk kez suyla buluşturacak.

7 milyon liralık yatırım kapsamında 17 bin 200 metre yeni içme suyu hattı imalatı yapılıyor. Bugüne kadar çok uzak mesafelerden su taşıyarak ihtiyaçlarını gidermeye çalışan bölge halkı ise “Su hayattır. Başkanımız bizi hayata kavuşturdu. Bu hizmet asla unutulmaz” dedi.

Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Kumluca Belen Mahallesi’ne bağlı Maysıra, Tekdemirler, Karadere ve Torunlar yerleşim yerlerinin içme suyu sorununu çözüyor. Belen Mahallesi, Tekdemirler bölgesinde yer alan Belen 1 su deposundan başlayarak devam eden çalışmalarda eskiyen ve mevcut ihtiyacı karşılayamayan hat yeni borularla güçlendiriliyor. Projeyle Belen Mahallesi Maysıra bölgesine de ilk kez içme suyu verilecek. Yıllardır bölgede suya hasret olan vatandaşlar evlerine su gelecek olmasının heyecanını yaşıyor. Çalışmaların bir ayda tamamlanması hedefleniyor.

KUMLUCA’DA SUSUZ HANE BIRAKMAYACAĞIZ

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren ASAT Kumluca Şube Müdürü Tarık Tuzcular “Belen Mahallemizin Maysıra, Tekdemirler, Karadere ve Torunlar bölgesinde yaşanan su sıkıntılarını çözmek için hatları yenilerken, hiç suyu olmayan yerleşim yerlerine de yeni hat çekiyoruz. Yıpranmış ve ömrünü tamamlamış 3 bin 200 metrelik hattı yenileyip, güçlendiriyoruz. Maysıra bölgemize de 14 kilometrelik yeni bir hat çekerek vatandaşlarımızı ilk kez temiz içme suyu ile buluşturuyoruz. Bu bölge için yaklaşık 7 milyonluk bir yatırım gerçekleştiriyoruz. Kumluca’mızda susuz hane bırakmamak için çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek” dedi.

TALEBİMİZE HEMEN DÖNÜŞ YAPILDI

Yıllardır içme suyu sorunu yaşadıklarını anlatan Belen Mahallesi Muhtarı Halil Çetin süreç ile ilgili şunları söyledi: “15 yıldır su çıkmayan bölgelerimiz vardı. Bu sıkıntılarımız ile ilgili Antalya Büyükşehir Belediyemize topluca bir başvuruda bulunduk. Sağ olsun Muhittin Başkanımız sorunumuzun çözümü için talimat verdi. Çalışmalar hemen başladı. Talebimizin hemen karşılık bulmasından dolayı gayet memnunuz. Su hayattır, başkanımız bizi hayata kavuşturdu. Başkanımıza mahallemiz adına çok teşekkür ederim.”

BU HİZMET ANLATILAMAYACAK BİR MUTLULUK

Maysıra mevkiinde oturan Bahtiyar Fışkır da yaşadıkları sıkıntıları şu şekilde anlattı: “Araçlarımızla, traktörlerimizle su tanklarıyla su olan bölgelerden sularımızı çekerek ihtiyaçlarımızı gidermeye çalışıyoruz. Bu zor şartlarda temel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Çok uzak mesafelerden su taşıyarak hayvanlarımızı susuz bırakmamak için çabalıyoruz. Adeta rezillik çekiyoruz. Bizim için bu hizmet anlatılmayacak bir mutluluk. Çok heyecanlıyız Muhittin Başkanımıza çok teşekkür ederiz.”

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.