DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Atakum Belediyesinde Pazar Esnafının Sorunları Dile Getirildi

Atakum Belediyesi Aralık Ayı meclis toplantısında Mhp meclis üyesi grup başkanı Adem Şenol ve meclis üyesi Uğur Özel Pazarcıların Sorunlarını Dile Getirdiler.

Atakum Belediyesi Aralık Ayı meclis toplantısında Mhp Meclis üyesi grup başkanı Adem Şenol ve Meclis üyesi Uğur Özel Yenimahalle pazar yerindeki esnafın sorunlarını ve taleplerini söz alarak dile getirdiler. Mhp meclis üyesi grup başkanı Adem Şenol mecliste söz alarak “Kapalı pazar yerindeki esnaf kış günü üstünün örtüldüğünden veya bazı nedenlerden dolayı açılması istendiğinden kaos oluşmuştur. Orada bulunan esnafın talebi üzerine bizzat pazar yerine Mhp meclis üyeleri olarak birlikte gittik. Yerinde şikayetleri ve sorunlarını dinledik. Hatta sizi telefonla arayarak bilgilendirdik olası bir sıkıntı ve kaosun önüne geçtik. Gerek pazar esnafı gerekse orada yaşayan Atakum halkı bu olayın bir an önce çözülerek Atakum’a yakışır bir pazar yerine kavuşmak istiyorlar.” dedi.

Konuşma sonrasında Atakum Belediye başkanı Sayın Cemil Deveci meclis başkanı olarak “Bu konuyu meclise taşıdığınız ve getirdiğiniz için sizlere teşekkür ederim.Konuyla ilgili Pazarcılar Oda başkanı, esnaf ve mahallenin ileri gelen kişilerle birlikte gelen bütün şikayet ve talepleri yakından takip ediyorum. Bu konudaki mevzuatta Pazarcılar odasıyla birlikte çalışıyoruz.  En fazla 400 pazar esnafı var. Ancak Atakum’da 210 bin Atakum halkı bulunuyor. Biz bu düzenlemeyi yaparken kapalı pazar yerini ve 2.nci bir pazar yerininde çalışması içindeyiz. Sokak aralarındaki şikayet ve yer hususundaki sorunları da biliyoruz. Oradaki esnaf muhtar ve bölge halkı için en kısa zamanda bu konuyu çözeceğiz. Gerek kayıtlı esnaf ve köylümüzün pazar yeri konusunda gereği yapılacaktır.
Biz Atakum için en iyisini ve en güzelini yapmaya geldik. Gerçi ben pazarı geziyorum şikayet almıyorum.Pazardan çıkıyorum büyük bir gürültü ve ses çıkıyor inşallah gelen arabaların oto park yönlendirmesi ile trafiği daha bir disipline alarak bir uygulama yapacağız. En kısa zamanda bu konular çözeceğiz” dedi. Gündemdeki meclis görüşmelerini tamamlayarak biten toplantı ile birlikte Aralık Ayı meclis görüşmeleri tamamlanmış oldu.

 

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.