Dolar 42,5274
Euro 49,6098
Altın 5.782,09
BİST 10.918,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Açık
Samsun
16°C
Açık
Cum 18°C
Cts 21°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Bakan Uraloğlu: Kar Mücadelesi İçin Hazırlıklar Tamamlandı

Bakan Uraloğlu: Kar Mücadelesi İçin Hazırlıklar Tamamlandı
16 Kasım 2025 15:36
211
A+
A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, kar ve buzlanmaya karşı demir yolları, kara yolları ve havalimanlarında geniş çaplı hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yoğun kar yağışı ve soğuk hava şartlarına karşı ulaşım ağlarında alınacak önlemleri kamuoyu ile paylaştı. Bakanlık bünyesindeki tüm birimler, demir yolları, kara yolları ve havalimanlarında kesintisiz ulaşım sağlamak amacıyla hazırlıklarını tamamladı.

Bakan Uraloğlu, özellikle havalimanlarında Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) mevzuatına uygun çalışmalar yürütüldüğünü belirtti. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından pist, apron ve taksi yollarının temizliği için yaklaşık 800 personel ve 463 modern araç görevlendirildi.

Havalimanlarında ve Demir Yollarında Seferberlik

Demir yolu taşımacılığında TCDD Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 7 gün 24 saat esasına dayalı mesai yapılıyor. 13 bin 919 kilometrelik demir yolu ağında, 4 bin personel ve 914 teknik araç ile kar temizleme, makas bölgelerinin açılması ve hat kontrolleri aralıksız sürdürülüyor.

TCDD koordinasyon merkezleri, hava olaylarını anlık takip ederek demir yolu operasyonlarında aksama yaşanmaması için tedbir alıyor.

Kara Yollarında Tuz ve Kar Siperi Hazırlıkları

Kara yollarında karla mücadele çalışmaları, yurt genelinde 457 merkez üzerinden yürütülüyor. Bu operasyonlar için 13 bin 607 personel ve 12 bin 886 makine ve ekipman hazır tutuluyor.

Mücadele kapsamında 757 bin ton tuz ve 453 bin metreküp tuz agregası depolandığı bilgisi verildi. Ayrıca, tipi ve esinti nedeniyle zorluk yaşanan kritik kesimlere 930 kilometre uzunluğunda kar siperi kuruldu. Önemli geçitlerdeki sabit kameralar ve araç takip sistemleri ile güzergahların yol durumu 7/24 izleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.