Dolar 32,5428
Euro 34,9096
Altın 2.428,86
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Az Bulutlu
Samsun
29°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 19°C
Paz 19°C

Başkan Sarıcaoğlu: “Deprem bilinci aşılamalıyız”

OLASI BİR DEPREMDE KAYIPLARI EN AZA İNDİRGEMEK İSTEYEN KAVAK BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM SARICAOĞLU, “AFETE HAZIR OLALIM” SLOGANI İLE ÇALIŞMA BAŞLATMA KARARI ALDI.

Başkan Sarıcaoğlu: “Deprem bilinci aşılamalıyız”
16 Ağustos 2021 05:20
357
A+
A-

Olası bir depremde kayıpları en aza indirgemek isteyen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, “Afete hazır olalım” sloganı ile çalışma başlatma kararı aldı.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kuzey Anadolu Fay Hattı’na yakın bulunan 20 bin nüfuslu ilçede halkı deprem konusunda bilinçlendirme çalışması yapacaklarını söyledi. Sarıcaoğlu, ayrıca vatandaşları oturdukları binaların da sağlamlık durumlarının gözden geçirmeye davet etti.

Alınan kararlar neticesinde açıklamalarda bulunan Başkan Sarıcaoğlu, “İlçemiz Kuzey Anadolu Fay Hattı’nın çok yakınında olması dolayısıyla bu hat üzerinde meydana gelebilecek olası bir depremde en fazla hasarı ve zararı görecek yerlerden birisi. O nedenle ilçemizde böyle bir durumda can ve mal kaybını önlemek veya en aza indirgemek amacıyla bir çalışma yapmayı planladık. Bu doğrultuda öncelikle ilçemizdeki eski veya yeni tüm yapıların depreme sağlamlık kontrolünden geçirilmesini istiyoruz. Ayrıca AFAD’ın halkımızı depreme hazırlık konusunda bilinçlendirme çalışması yapmasını, hatta okullarda da öğrencilerimize bu yönde eğitici bilgiler verilmesini sağlamak istiyoruz. Böylece bunun bir toplumsal bilince dönüşmesini amaçlıyoruz. Depremlere hazırlık konusu deprem kuşağı üzerinde bulunan ilçemiz için çok önemli” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.