Dolar 33,9194
Euro 37,7621
Altın 2.737,90
BİST 10.020,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Per 30°C
Cum 29°C
Cts 28°C
Paz 30°C

BÜYÜKŞEHİR “ÇEVRE ANNESİ” OLMAK İSTEYEN GÖNÜLLÜLERİ BEKLİYOR

BÜYÜKŞEHİR “ÇEVRE ANNESİ” OLMAK İSTEYEN GÖNÜLLÜLERİ BEKLİYOR
21 Ağustos 2024 15:08
1
A+
A-

BÜYÜKŞEHİR “ÇEVRE ANNESİ” OLMAK İSTEYEN GÖNÜLLÜLERİ BEKLİYOR

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir çevre yönetimini teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “Çevre Anneleri” projesinin başvuruları devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi 1 Eylül tarihinde sona erecek başvurular için gönüllüleri bekliyor.

Çevreye duyarlı projelerle öne çıkan Samsun Büyükşehir Belediyesi “Temiz çevre, temiz Samsun” düşüncesiyle bir projeyi daha hayata geçiriyor. “Çevre Anneleri” projesi ile Büyükşehir Belediyesi çevre duyarlılığı ve sıfır atık yönetimi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Kadın gönüllülere yönelik planlanan projede “Çevre Annesi” olmak isteyen kadın gönüllüler öncelikle sıfır atık yönetim sistemi hakkında kapsamlı bir eğitim alacaklar. Bu eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılar, “Çevre Annesi” ünvanını elde edecekler. Projeye dâhil olan “Çevre Anneleri” işletmelerle birebir görüşmeler yaparak sıfır atık yönetim sistemine dair değerlendirmelerde bulunacaklar.

Başvurular 1 Eylül’de sona erecek

Çevre Anneleri, işletmelerin mevcut sıfır atık yönetim süreçlerini inceleyecek, eksiklikleri tespit edecek ve bu eksiklikleri gidermeleri için gerekli bilgiyi sağlayacaklar. Ayrıca işletmelerin Temel Seviye Sıfır Atık Belgesi almasına yardımcı olacaklar. Bu belgeyi kazanan işletmelere “Çevre Dostu İşletme” ünvanı verilecek. Proje süresince düzenli olarak durum değerlendirmeleri yapılacak ve katılımcı gönüllülere sertifikalar sunulacak. Çevre Annesi Sertifikası sahibi gönüllüler, Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde çevre farkındalığı oluşturma faaliyetlerine devam edecekler.  Samsun Büyükşehir Belediyesi bu projeyle çevreye duyarlılığı artırmayı, sıfır atık yönetiminde başarılı örnekler oluşturmayı ve toplumda çevre bilincini yaygınlaştırmayı hedefliyor. Başvuruların sona ereceği 1 Eylül tarihine kadar Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin [email protected] adresi üzerinden ya da 0362 431 60 90 numaralı telefondan tüm çevre dostu kadınların projeye başvurması bekleniyor.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.