Dolar 34,0669
Euro 37,6386
Altın 2.741,16
BİST 9.833,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 29°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
29°C
Hafif Yağmurlu
Cts 28°C
Paz 28°C
Pts 28°C
Sal 28°C

Büyükşehir’in Engelsiz Deniz Festivali’nde engeller aşıldı

Büyükşehir’in Engelsiz Deniz Festivali’nde engeller aşıldı
30 Ağustos 2024 23:12
1
A+
A-

Engelli dostu belediyecilik anlayışı ile kent genelinde engelli bireylerin hayatını kolaylaştıracak projeler üreten Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli vatandaşları sosyal yaşamın içerisinde tutmak, hayata uyum ve katılımlarını arttırmak amacıyla etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor. Bu kapsamda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kent Konseyi iş birliğinde gerçekleştirilen 4. Engelsiz Deniz Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivalin, Türk Ulus’unun bağımsızlık mücadelesindeki en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’na denk gelmesi coşku ve heyecanı daha da artırdı.

 

ÖZEL BİREYLER UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Karamürsel Altın Kemer Halk Plajı’nda gerçekleştirilen 4. Engelsiz Deniz Festivali’nde Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kent Konseyi Başkanı Kadir Çetin özel bireyleri yalnız bırakmadı. 12 ilçede faaliyet gösteren 46 dernekten 3 bin özel gereksinimli vatandaşın katıldığı deniz festivalinde cankurtaran ve profesyonel eğitmenler eşliğinde jet ski, muz, ringo, stand up paddle, kano turu, tekne turu ve yüzme etkinliklerinden faydalanan engelli bireyler hem denize girip serinledi hem de suda çeşitli aktiviteleri deneyimleme fırsatı buldu. Jet ski ve muzla tur atan Başkan Büyükakın da çocukların mutluluğuna ortak oldu. Altın Kemer Plajı’nın engelsiz hale getirildiği festivalde özel bireyler aileleri ile birlikte nefes aldıkları, şarkılar söyleyip dans ederek eğlendikleri bir gün geçirdi.

 

“ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİĞE İMZA ATTIK”

Festivalde konuşan Başkan Büyükakın “Sizlerle bir engelsiz deniz festivalinde daha bir araya gelmekten büyük keyif aldığımı söylemek istiyorum. Ne kadar güzel bir etkinliğe imza attığımızı fark etmemek mümkün değil. Buradaki güzelliğe en çok katkı sağlayan engelli kardeşlerimizin ailelerine ve engelli sivil toplum örgütlerine çok teşekkür ediyorum. Asıl başarı ve zafer onlarındır. Biliyorsunuz bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı, şanlı tarihimizde zaferler ayı olarak bilinir. Sultan Alparslan Han da Anadolu’yu ağustos ayında fethetti. O zaman Alparslan ‘Size öyle bir yurt tuttum ki ilelebet Türk yurdu olarak kalacak’ demişti. Ve yaklaşık bin yıldır da bu topraklar bizim” dedi.

 

“ENGEL YOK, YIKILMASI GEREKEN HEDEFLER VAR”

Büyükakın konuşmasının devamında “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde bugün bu topraklarda neşe içerisinde yüzümüz gülerek bir etkinlik düzenleyebiliyoruz. Biz bin yıldır buradayız ve ilelebet burada olacağız. Unutmayın ki zafer inanların, engellere değil hedefe odaklananlarındır. Engel yok sadece kaldırılması, yıkılması gereken hedefler var ve biz o hedefleri yıka yıka geliyoruz. Sizlerle çok daha güzel şeyler yapacağız ve bunu sevgimizle başaracağız” ifadelerini kullandı. İzmit ve Gebze’de harika iki rehabilitasyon merkezinin açılmak üzere olduğunu belirten Başkan Büyükakın bu merkezlerin engelli ailelerinin nefes almasına fırsat vereceğini belirtti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.