Dolar 32,3546
Euro 34,6875
Altın 2.393,28
BİST 10.159,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

Çalışırken kullandığı kravatlar emeklilikte masa örtüsü ve yastık kılıfına dönüştü

SAMSUN (AA) – MEHMET KUMCAĞIZ – Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Necmettin Özel, 42 yıllık çalışma hayatında kullandığı …

Çalışırken kullandığı kravatlar emeklilikte masa örtüsü ve yastık kılıfına dönüştü
16 Aralık 2021 13:06
224
A+
A-

SAMSUN (AA) – MEHMET KUMCAĞIZ – Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki Necmettin Özel, 42 yıllık çalışma hayatında kullandığı yüzlerce kravatı emekli olmasının ardından masa örtüsü ve yastık kılıfına dönüştürdü.

Bafra Kaymakamlığı Yazı işleri Müdürlüğü görevine 1975 yılında başlayan Özel, çalışma hayatında kullandığı kravatları ilk günden itibaren saklamaya başladı.

Emekli olduğu 2017 yılında 500'ün üzerinde kravatı biriken Özel, nüfus ve vatandaşlık işleri müdürlüğünden emekli eşi Mualla Özel'in bir akrabasının tavsiyesiyle bunları yastık kılıfı ile masa örtüsü olarak değerlendirmeye karar verdi.

Sökülüp yeniden dikilen kravatlardan 4 yastık kılıfı ile bir masa örtüsü ortaya çıktı.

Necmettin Özel, AA muhabirine, İzmir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden mezun olduktan sonra Bafra Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürlüğüne atandığını söyledi.

Meslek yaşantısı boyunca kılık kıyafetine çok özen gösterdiğini vurgulayan Özel, giydiği gömleklerle uyumlu kravatlar aldığını dile getirdi.

Bir yerde, “Her yeni kravat yeni bir takım elbise demektir” şeklinde bir söz okuduğunu anlatan Özel, “O günün şartlarında çok fazla takım elbise alma olanağı yoktu, konfeksiyon bu kadar yayılmamıştı. Ben de ilçeye her kaymakam atandığında, her resmi ve dini bayramlarda yeni kravatlar alırdım.” dedi.

Zamanla kravatların çoğaldığını, ama onları atmaya kıyamadığını kaydeden Özel, şöyle devam etti:

“Zaman zaman eşimle de sakladığım için kavgalar ettik ama zamanla o da saygı gösterdi. Çünkü her kravatın ayrı bir hatırası vardı. Değişik öneriler oldu, mutfak önlüğü, yatak örtüsü yapın denildi. Eşimin tekstilci bir yeğeni, örtü ve yastık yaptırmayı önerdi. Kravatları tek tek eşimle sökerek kumaş haline getirdik. Ardından uyumlu renklerden yeni modeller oluşturarak diktirdik.”

Özel, kravatlarının bazılarını avukat olan oğlunun kullandığını, elinde halen 50 civarında kravat bulunduğunu ve onları da değerlendireceğini kaydetti.

Mualla Özel ise eşinin kravatlarını atmaya kıyamayınca değerlendirmek istediklerini söyledi.

Kravattan yaptırdıkları masa örtüsü ve yastık kılıfı tasarımlarının herkesin ilgisini çektiğini aktaran Özel, “Kravatlardan rengarenk masa örtüsü ve yastıklar çok beğenildi. Eşimin bütün hayatı burada. Güzel bir çalışma oldu. Herkese tavsiye ediyorum. Masanın üzerinde ve koltuklarda güzel duruyor. Birkaç yastık yapacak kadar daha kravat evde duruyor. Onları da bu şekilde değerlendireceğiz.” diye konuştu.

Muhabir: İlknur Yurdakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.