Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 19°C

Çarşamba Halk Kütüphanesi kısa süre içinde açılacak

SAMSUN (AA) – Çarşamba Halk Kütüphanesi'nin yakın zamanda açılacağı bildirildi. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Çarşambalı gençlerin, üniversite öğrencilerinin çok iyi liselerin bulunduğu bir ilçe olduğunu belirtti. İ…

Çarşamba Halk Kütüphanesi kısa süre içinde açılacak
19 Eylül 2023 17:53
75
A+
A-

SAMSUN (AA) – Çarşamba Halk Kütüphanesi'nin yakın zamanda açılacağı bildirildi.

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, Çarşambalı gençlerin, üniversite öğrencilerinin çok iyi liselerin bulunduğu bir ilçe olduğunu belirtti.

İlçenin yaklaşık 150 bin nüfusu, 4 binin üzerindeki üniversite öğrencisiyle geniş kapsamlı bir kütüphaneye ihtiyaç duyduğunu aktaran Doğan, şöyle devam etti:

“Bu ihtiyacı gidermek maksadıyla Türkiye'nin alışveriş merkezi içerisindeki en geniş kapsamlı kütüphanesini ilçemize kazandırmaya karar verdik. Kütüphanemizi, Çarşamba insanının, yediden yetmişe değil, yedi aylıktan yetmiş yaşına kadar tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz. İçinde bebek kütüphanesi, çocuk kütüphanesi, kafeteryası, konferans salonu, çalışma alanları olan bir kütüphane. Tüm yaş gruplarının rahat şekilde zaman geçirebilecekleri bir alan olsun arzu ettik.”

İki katlı, 1500 metrekare, yan tarafında kafeteryasıyla bütünlük içerisinde 7 gün 24 saat açık olacak kısımları da bulunacak kütüphaneyi ilçelerine kazandırdıklarını anlatan Doğan, “Özellikle üniversitede okuyan öğrencilerimizin vize, final dönemlerinde gece ders çalışmakla alakalı arzuları vardı, burada inşallah yakalamış da olacağız. Çarşamba'mıza hayırlı olmasını diliyorum.” ifadesini kullandı.

Kütüphanede yazar söyleşileri yapabilecek salon olacağını vurgulayan Doğan, şunları kaydetti:

“Çarşamba, Samsun'da en fazla kitap abonesi olan, kütüphanesinden en fazla kitap alınan kütüphanelerden. Çarşamba'daki insanların kitapla ve kütüphaneyle ilişkileri zaten çok yüksek. Buradaki kütüphanenin varlığıyla bu yüksek oran daha da artacaktır. Kütüphane 2 hafta içinde tamamlanarak hizmete sunulacak. Son kurulumlar yapılıyor.” açıklamasında bulundu.

Muhabir: Hızır Hacısalihoğlu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.