Dolar 32,3357
Euro 34,8475
Altın 2.389,71
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 20°C

DİLDE FIKIRDE İŞTE BIRLIK DERNEĞINDEN MUHTESEM KONSERE YOĞUN İLGİ

DİLDE FIKIRDE İŞTE BIRLIK DERNEĞINDEN MUHTESEM KONSERE YOĞUN İLGİ
26 Kasım 2023 13:07
329
A+
A-

Samsun’da Faaliyetlerini yürüten Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği Muhteşem bir konser etkinliği Düzenledi.Yoğun bir katılımla halkın teveccühü gösterdiği konserde duygulu anlar yaşandı.Baskan Mustafa KESKIN

Saygıdeğer Konuklar, 

Sizlere Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği yönetimimiz adına sevgilerimizi, saygılarımızı sunuyorum. Bu etkinliğimize değer verip geldiniz, katıldınız, bizleri sevindirdiniz, mutlu ettiniz. İyi ki varsınız. Sağ olun, var olun.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı. Ulu Önderimiz Atatürk’ü yitirdiğimizin yıldönümü 10 Kasımın hemen sonrası. 24 Kasım Öğretmenler Günü. Hepsine denk gelen bir etkinlik ile birlikteyiz.

Dernek olarak Cumhuriyetimizin 100. Yılında bir takım etkinliklerle Atatürk’ü, cumhuriyeti anlamaya, anlatmaya çalışıyoruz.

Bu akşamki etkinliğimizin adı da: “Kutlu Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkülerle Türkiye.”

Saygıdeğer Konuklar,

Bildiğiniz gibi Yüce Türk ulusu, kutlu Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını yaşamaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti ile Türk kimliği, 1178 yıl sonra yeniden devletinin adı olmuştur.

Tam bağımsız ve özgür Türkiye Cumhuriyeti’nin doğuşu, ”Türk ulusunun yeniden dirilişi”dir.

Türkçü Yönetim Düzeni, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun özü, amacı, ülküsüdür.

Türkiye Cumhuriyeti, Türk ulusunun egemenliği ile birliğidir.

Atamızın önderliğinde ulusça verilen çetin bir Kurtuluş Savaşı sonucu kurulan Cumhuriyetimiz; Türk devletini çağdaş uygarlıklar düzeyine çıkarma yolunda atılmış adımların en büyüğüdür. Cumhuriyetimiz siyaset, hukuk, eğitim, kültür, sanat, ekonomi, sanayi, teknoloji vb. pek çok alanda yapılan köklü devrimlerle biçimlendi. Kişi yaşamı ile toplumsal düzene aklın ve bilimin öncülüğüyle yön verilirken, ulusal birlik ile bütünlüğün sürdürülebilir kılınması amaçlandı. Toplumsal ve ekonomik kalkınmanın önü açılarak her zaman güçlü olacak bir Türk Ulusu ve Türkiye için çalışıldı.

 

 

Görüldüğü gibi;

Atatürk’ün bir ülküsü var.

Nedir bu ülkü?

Çağdaş uygarlıklar düzeyinin üzerinde olmak, çağı yakalamak.

Kendimize sormamız gereken soru nedir?

Cumhuriyetin “çağdaş uygarlıkların üzerine çıkmak, çağı yakalamak” amacı ne durumda? Geçen 100 yılın ardından bugün, Türkiye Cumhuriyeti çağdaşları karşısında nerede duruyor?

İşte Atatürk’ü, cumhuriyeti anlamak böyle olur.

İlk adımı Türk yiğitliği, alpliği ile yüksek Türk kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılı kutlu olsun!

 

Saygıdeğer Konuklar,

Yine önemli bir gün!

24 Kasım Öğretmenler Günü.

Tüm öğretmelerimizin bu gününü yürekten sevgi, saygı ve gönül borcu ile kutluyorum.

Öğretmenlik kutsaldır, öğretmenler kutludur.

Söz Başöğretmenimiz Atatürk’ün:

Öğretmenler!

Yeni kuşağı, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni kuşak, sizin yapıtınız olacaktır. Yapıtın değeri, sizin yeteneğiniz ve özveriniz derecesiyle uygun olacaktır. Cumhuriyet; fikren, ilmen, fennen, bedenen güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister. Yeni kuşağı, bu nitelik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir. Sizlerin, seçkin görevinizin yerine getirilmesine büyük özveriyle varlığınızı vereceğinize hiç kuşkum yoktur.”

Öğretmenler, Cumhuriyet sizden fikri özgür, vicdanı özgür, irfanı özgür kuşaklar ister.”

 

Saygıdeğer Konuklar,

Beşikten ninni ile başlayıp, ezgileriyle çocukluğumuzu; oyun havaları ile gençliğimizi; halayları, misketleri, horonları ile nişan, düğün ve şenliklerimizi; ağıtlarıyla acımızı ve ölümü; kısaca bizimle ilgili ne varsa, bizlere en iyi biçimde yaşatan Türk müziğini sesleriyle, sazlarıyla, emekleriyle sunan başta Şef Zülfi Gaydan hocamıza, koronun her bir üyesine yani bu güzel topluluktaki sevgili arkadaşlarıma, değerli saz sanatçılarımıza, bu etkinliğimize katkı sağlayan İlkadım Belediye Başkanlığı’na, Sayın Başkan başta olmak üzere Kültür ve Sosyal İşler, İşletme ve İştirakler, Basın Yayın Müdürleri ile sevgili çalışanlarına, yine katılımlarınızdan dolayı siz saygıdeğer konuklarımıza içten, yürekten, gönül dolusu teşekkür ediyoruz.

Diyoruz ki:

Ey büyük ATAM! Açtığın yolda, gösterdiğin ülküye durmadan yürüyeceğimize ant içeriz. Varlığımız Türk varlığına armağan olsun.

Ne mutlu Türk’üm diyene!” Dedi

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.