Dolar 33,0413
Euro 35,9402
Altın 2.546,09
BİST 11.156,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 31°C
Parçalı Bulutlu
Samsun
31°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

İzmir İtfaiyesi orman yangınlarına karşı 7 gün 24 saat nöbette

İzmir İtfaiyesi orman yangınlarına karşı 7 gün 24 saat nöbette
20 Temmuz 2024 15:36
1
A+
A-

Gaziemir ile Buca arasındaki ormanlık alanı etkileyen yangını söndürmek için canla başla çalışan ateş savaşçıları şimdi o bölgede soğutma çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’na bağlı itfaiye ekipleri, kentin dört bir yanında süren orman yangınlarını kontrol altına almak için İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine destek veriyor. Aktif olarak 365 personelle vardiyalı olarak yangınlara karşı mücadele eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, son olarak Gaziemir Sarnıç bölgesi ile Buca Kaynaklar’da başlayan, yoğun bir mücadelenin ardından kontrol altına alınan orman yangınlarının yeniden yaşanmaması için nöbette. Soğutma işlemlerinin sürdüğü bölgelerde görevli ekipler, belediyenin köy muhtarlarına dağıttığı tankerlerden de faydalanıyor.

Orman yangınlarına karşı önlem aldılar
İtfaiye eri Ömer Yakışan, Sarnıç bölgesinde ormanlar için nöbet tuttuklarını belirterek, “Alevlerin kontrol altına alındığı yerlerde soğutma çalışması yapıyoruz. Ancak zaman zaman alevlenmeler oluyor. O nedenle bölgede nöbetleşe olarak bekliyoruz. Tetikteyiz. Her an yangın çıkabilir. Biz de onun için buradayız” dedi.

“Gözümüz kulağımız ormanlık alanlarda”
İzmir İtfaiyesi Kırıklar Grubu Çavuşu Volkan Kömürcü de mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden sıcaklıkların kenti olumsuz şekilde etkilediğini anımsatarak, şunları söyledi: “Bu yıl yüksek sıcaklıkların da etkisiyle çok yoğun orman yangınları yaşanıyor. Biz Zafer Mahallesi ile Sarnıç bölgesi arasında yangına müdahale ettik. Burada soğutma çalışması yaparken yeniden alevler yükseldi. Ona müdahale ettik, söndürdük. Soğutma çalışmalarına devam ediyoruz. Ormanlarımız yandığı için canımız acıyor. Görevimizi yapıyoruz. Elimizden geldiği kadar, kurtarabildiğimiz kadar kurtarmaya çalışıyoruz. Ancak herkesi daha duyarlı olmaya çağırıyorum.”

“Tüm yurttaşlarımızın duyarlı olması gerekiyor”
Gaziemir İtfaiye Grubu’nda görevli itfaiye eri Yusuf Demirtaş ise tüm ekibin sahada vardiyalı olarak çalışmalara katıldığını vurgulayarak, “Alevleri kontrol altına aldıktan sonra soğutma çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu manzara bizim canımızı yakıyor. Yangınlar hem şehrimizin hem de ülkemizin milli servetini yok ediyor. Bunun için dikkat tüm yurttaşlarımızın hassas olmasını, ormanlara girilmemesini istiyoruz. En ufak dumanda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulması önemli. Yangınlar sıcakların etkisiyle çok hızlı büyüyor. Tüm risklere karşı görevimizin başındayız. Yangından en  hafif hasarla kurtarmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ormanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Tüm yurttaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması gerekiyor” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.