Dolar 32,3216
Euro 34,6744
Altın 2.409,17
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

KARDEF TÜRKSOY GENEL SEKRETERI SAİD YUSUFU ZİYARET ETTİ

KARDEF TÜRKSOY GENEL SEKRETERI  SAİD YUSUFU ZİYARET ETTİ
2 Aralık 2023 13:18
334
A+
A-

Karadeniz Rumeli Dernekler0 i federasyonunun Ankara ziyareti programında ilk durakları TÜRKSOY genel sekreteri sayın Said YUSUF  oldu . Federasyonumuzun Türk dünyasını ilgilendiren önümüzdeki dönem çalışmaları arz edildi .sayin Said YUSUF  ‘ün Türk dünyası ve Balkanlara çok uzun yıllardır hizmetleri , konulara,olaylara hakimiyeti ile geçmişten geleceğe değerlendirme imkanına sahip olduk .

Kıymetli büyüğümüzün görüş ve analizlerini de dikkate alarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. TÜRKSOY ve ilgili kuruluşlar ile yurt ici ve Balkanlarda önümüzdeki dönemde iz bırakan çalışmalar yapmak için  Türk dünyasına hizmet yolunda ilerliyoruz.

Görüşmeye BRTK genel başkanı Sabri mutlu ve yönetim kurulu üyeleri , KARDEF onursal başkanı Kemalettin ALTINSOY ve Anadolu Basın Birliği genel sekreteri Turan AKŞEN  de katildi . Balkanlardaki sıcak gelişmeler değerlendirildi.

Heyetin ikinci görüşmesi Yurtdışı türkler ve akraba toplulukları başkanlığında gerçekleşti.  Toplantı başkan yardımcısı Sayın Murat Kazancı ile gerçekleşti.  Samsun da ve Balkanlarda yapılacak çalışmalarımız hazırlanan dosyalar sunuldu . Balkanlardan gelen üniversite öğrencilerinin burs ,harç, yurt gibi konuları ele alındı.

Yunanista 2024 yılı içerisinde ki faaliyetlerimizin değerlendirildiği görüşmede  ayrıca Bulgaristan ,makedonya ,Kosova , Moldovya daki BRTK nin  faaliyetleri sayın Murat KAZANCI ya arz edildi.

  1. Türk dünyası çok büyük ve güçlü bir DÜNYA ancak Türk Diasporasının daha organize ve etkin olabilmesi noktasında ciddi eksiklikleri var. Dünya çapında tepki ortaya koyabilmek ,ses getirebilmek için iş insanından, sanatçısına, sporcusundan ,STK temsilcilerinin Türk dünyasının birlik ve beraberliği için Dış Türkler Bakanlığının kurulmasını önemsiyoruz.  Bu teklifimizi Cumhurbaşkanlığı makamı dahil tüm kurumlara ilettik. 0
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.