Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 26°C

Gökhan CİGALİ Özal’ı rahmet ve minnetle yad etti.

Gökhan CİGALİ Özal’ı rahmet ve minnetle yad etti.
17 Nisan 2021 22:32
435
A+
A-

İlk Parti Samsun İl Başkanı Gökhan Cıgalı, 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal’ın ebedi hayata irtihalinin 28. yıl dönümü ile mesaj yayımladı.

Cıgalı, mesajında, Özal’ı rahmet ve minnetle yad kaydetti.

Özal’ın dışarıda 1. Körfez Savaşı’nın içeride ise muhtıra, darbe, bölücü ve yıkıcı terör eylemlerinin yaşandığı çok ince bir ince bir siyasetle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin her açıdan bekasını korumaya çalıştığını aktaran Cıgalı, “Milliyetçi, muhafazakar bir çizgide, sosyal, adaletçi ve rekabete piyasa serbest piyasa ekonomisini esas alan bir siyasi anlayışla modern ve güçlü bir Türkiye için olan kadar mücadele sırasında. Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak görev yaptı 1983-1993 arasında Türkiye, ithalata kimden devletçi bir ekonomiden, üretim, sanayii ve ihracatın ön planda serbest piyasa kurallarının hakim olduğu ekonomi modeline yönelmiştir. ” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin, Özal ile özel teşebbüs, sanayi, ekonomi, üretim, tarım, ulaşım, şehirleşme gibi birçok alanda yaşadığı radikal değişimlerle büyük bir atılım sağladığını hatırlatan Cıgalı, vefatının sene-i devriyesinde büyük devlet ve gönül insanı Özal’ı hürmet ve minnetle andığını belirtti.

Samsun'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik mesleği ile uğraşmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.