Dolar 32,5900
Euro 34,7889
Altın 2.408,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Resimleri Irak’ta sarayların duvarlarını süsleyen ressam, sanatını Samsun’da sürdürüyor

SAMSUN (AA) – MEHMET KUMCAĞIZ – 36 yıldır ressamlık yapan ve zamanında Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in hem portrelerini hem de …

Resimleri Irak’ta sarayların duvarlarını süsleyen ressam, sanatını Samsun’da sürdürüyor
16 Temmuz 2021 07:18
588
A+
A-

SAMSUN (AA) – MEHMET KUMCAĞIZ – 36 yıldır ressamlık yapan ve zamanında Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in hem portrelerini hem de saraylarındaki resimlerini yapan Abdurrahman Muhammed, ülkesinde yaşanan iç kargaşadan kaçarak geldiği Samsun'da sanatını sürdürüyor.

Ülkesindeki iç savaşta yakınlarını kaybeden 53 yaşındaki Abdurrahman Muhammed, eşi ve iki çocuğu ile 5 yıl önce Samsun'a geldi.

Atakum ilçesinin Çatalçam Mahallesi'ne yerleşen Muhammed, evinin bir odasını atölye haline getirdi. Iraklı ressam, yaptığı yağlı boya tabloları satarak geçimini sağlıyor.

Muhammed, AA muhabirine, Türkiye'ye yerleştikten sonra sanatını yapmaya devam ettiğini söyledi.

Resim yapmanın kendisinde bir tutku olduğunu dile getiren Muhammed, “Bağdat'ta gençlik yıllarımda yaptığım resimlerin beğenilmesi üzerine Saddam Hüseyin'in sarayına davet edildim. Sarayların duvarlarına resimler yaptım. Daha sonra şehirdeki belirli yerlere Saddam Hüseyin'in portrelerini resmettim.” dedi.

Hala Irak'ta tanınan bir ressam olduğunu, orada yaşayan insanların kendisine fotoğraflar göndererek yağlı boya tablolar yapmasını istediğini anlatan Muhammed, geçimini bu şekilde sağladığını belirtti.

Türkiye'nin artık ikinci vatanı olduğuna işaret eden Muhammed, şunları kaydetti:

“Burada ailemle çok mutluyuz. Ülkemde yaşanan savaş nedeniyle ayrılmak zorunda kaldım ancak şimdi burası vatanım gibi. Kurtuluş Savaşı'nı, 15 Temmuz darbe girişimini anlatan resimler yaptım. Burada da bazen beni tanıyanlar, resim yapmam için iş getiriyor. Atatürk'ün portresini yapıyorum. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok seviyorum ve sürekli onun portrelerini de yapıyorum. Yaptığım portreleri kendisine göndermek istiyorum. Onu çok seviyoruz, bize kucak açtı.”

Muhabir: İlknur Yurdakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.