Dolar 32,3846
Euro 34,7462
Altın 2.398,36
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 21°C

Samsun’da sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınadı

SAMSUN (AA) – Sağlık-Sen Samsun Şubesi üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hizmet binası önünde toplanan sağlık çalışanları, “Hastaneler bombalanıyo…

Samsun’da sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’ye saldırılarını kınadı
27 Ekim 2023 00:14
77
A+
A-

SAMSUN (AA) – Sağlık-Sen Samsun Şubesi üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hizmet binası önünde toplanan sağlık çalışanları, “Hastaneler bombalanıyor, dünya seyrediyor” yazılı pankartı açtı.

Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı İlyas Biçer, sağlık çalışanları adına yaptığı açıklamada, vurulan, yıkılan hastanelerdeki bebekler ve şehit olan sağlık çalışanları için bir araya geldiklerini söyledi.

Sağlık-Sen teşkilatları olarak, Türkiye'nin 81 ilinde hastanelerden bu zulme “dur” dediklerini bildiren Biçer, “Terörist İsrail kana doymuyor. Gazze'de savaş suçu işlenmektedir. Gazze'de katil İsrail tarafından soykırım yapılmaktadır. Gazze'de bebekler, çocuklar, kadınlar, siviller katledilmekte. Hastaneler, okullar, camiler bombalanmakta.” dedi.

Sendika olarak yaşanan bu vahşete kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını vurgulayan Biçer, şunları kaydetti:

“Bu soykırımı görmezden gelmemiz imkansızdır. Sivil ve masum insanlara yönelik saldırıları nefretle kınıyor, hayatlarını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah'tan rahmetler diliyor, yaralılara şifalar temenni ediyoruz. İki yüzlü Batı uygarlığı, Gazze'de başını kuma gömmüştür. İki yüzlü Batı bu vahşeti görmemektedir. Gazze'de insanlık, dünyanın gözleri önünde katlediliyor. Parçalanan bebek bedenleri yüreklerimizi dağlıyor. Tüm devletler ve uluslararası kuruluşlar bir an önce Gazze'de insani ateşkesin tesisine yönelik girişimlere samimiyetle destek vermelidir. İsrail makamları, insanlığa karşı işlenen suçlara, savaş ve saldırı suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesinde yargılanmalıdır.”

Muhabir: Sevil Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.