Dolar 32,4175
Euro 34,4574
Altın 2.490,18
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 32°C
Az Bulutlu
Samsun
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 16°C

Samsun’dan selin etkilediği Sinop ve Kastamonu’ya personel, gıda ve destek malzemesi gönderildi

SAMSUN (AA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Atakum Belediyesi, sel bölgesine takviye ekibin yanı sıra, su ve giyecek yardımı gönderdi …

Samsun’dan selin etkilediği Sinop ve Kastamonu’ya personel, gıda ve destek malzemesi gönderildi
12 Ağustos 2021 19:56
398
A+
A-

SAMSUN (AA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Atakum Belediyesi, sel bölgesine takviye ekibin yanı sıra, su ve giyecek yardımı gönderdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sinop'un Ayancık ilçesinde meydana gelen sel felaketi nedeniyle İtfaiye Daire Başkanlığında görevli 6 personel; 2 araç, 9 motopomp ve 2 seyyar jeneratörle bölgeye sevk edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin yardım tırı da bölgeye ulaştı. Gönderilen ekmek ve sular, selden etkilenen vatandaşlara dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Selin yaşandığı Kastamonu'ya da takviye ekiplerle birlikte itfaiye aracı, vidanjör, su tankeri, kazıcı, traktör kepçe, ekskavatör, kanal temizleme aracı ile kamyon gönderildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yaraların sarılması için her türlü destek ve katkıya hazır olduklarını belirterek, “Yaşanan sel felaketinden etkilenen Sinop ve Kastamonu halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Dayanışmayla aşamayacağımız sorun yok. Gücümüz neye yetiyorsa destek olmak için her zaman hazırız.” ifadelerini kullandı.

Atakum Belediyesinden yapılan açıklamada da Paylaşım Merkezi (PAYMER) ekiplerince, selden etkilenen Sinop'un Ayancık ilçesine yazlık giysilerden ve ayakkabılardan oluşan 70 adet koli ve su gönderildiği bildirildi.

Muhabir: İlknur Yurdakul

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.