Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 19°C
Az Bulutlu
Samsun
19°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 26°C

Sinoplu köylülerden depremzedelere yardım

SİNOP’A BAĞLI UZUNGÜRGEN KÖYÜ SAKİNLERİNDEN SELAMİ ELMACI ÖNCÜLÜĞÜNDE TOPLANAN YARDIMLAR KARGO İLE ELAZIĞ’IN SİVRİCE İLÇESİNE BAĞLI ILINCAK KÖYÜNE GÖNDERİLDİ.

Sinoplu köylülerden depremzedelere yardım
16 Ağustos 2021 02:18
433
A+
A-

Sinop’a bağlı Uzungürgen köyü sakinlerinden Selami Elmacı öncülüğünde toplanan yardımlar kargo ile Elazığ’ın Sivrice ilçesine bağlı Ilıncak köyüne gönderildi.

Uzungürgen köyü sakinlerinden Selami Elmacı, Ilıncak Köyü Muhtarı Mehmet Ayaz’a telefonla ulaşarak sıkıntılarını dinledi. Topladığı yardımlarla birlikte Ilıncak Köyü Muhtarı Mehmet Ayaz’a bir de mektup gönderen, Uzungürgen köyü sakini Selami Elmacı, şunları kaleme aldı: “Sevgili kardeşim ve muhtarım, depremin 5. gününde bu satırlarımı yazarken, göz yaşlarım pınar gibi aktı. Malatya ve Elazığ’da depremde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Sinop’taki bir kardeşiniz olarak 17 Ağustos 1999 depremini İstanbul’da yaşamış bir kardeşiniz olarak sizleri çok iyi anlıyorum. Bizler de 17 Ağustos depreminde İstanbul’da aynı ısdırap ve endişeyi yaşadık, yaklaşık 1 ay çadırlarda kaldık. Size ve köy halkına azda olsa köyümüzdeki 5-6 hanenin katkıları ile hazırlanan elbise ayakkabı gibi yardımları gönderiyoruz. Allah yardımcınız olsun, hepinizi çok seviyoruz Allah’a emanet olun.”

Elmacı, Ilıncak Köyü Muhtarı Mehmet Ayaz’a 1 adet de Türk bayrağı gönderdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.