DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

TKDK Samsun İl Koordinatörü Turan, Havza OSB’de incelemelerde bulundu

SAMSUN (AA) – Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan, Havza'da 4 milyon 600 bin lira hibe …

Banner Resmi
30.06.2021
312
A+
A-

SAMSUN (AA) – Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Samsun İl Koordinatörü Bülent Turan, Havza'da 4 milyon 600 bin lira hibe ile kurulacak iki unlu mamuller tesisinin inşaatında incelemelerde bulundu.

Havza Organize Sanayi Bölgesini ziyaret eden Turan, Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir ile Havza Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Havza OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erkan Acar ile tesisin inşa çalışmalarını yerinde inceledi ve yatırımcı iş insanları Ali Turhan ve Kemal Acun’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Turan, TKDK Samsun İl Koordinatörlüğüne sunulan 8 milyon 500 bin lira proje tutarlı iki ayrı projeye, Avrupa Birliği IPARD programı kapsamında yaklaşık 4 milyon 600 bin lira hibe sağlandığını belirtti.

Belediye Başkanı Özdemir ise Havza OSB'nin hızlı bir şekilde dolduğunu ifade ederek, “Havza Organize Sanayi Bölgemizi mevcut halinden iki üç kat büyütmek gibi girişim içindeyiz. Mevcut parsellerimize yoğun talep var. Havza OSB Havza’da istihdamı sağlayarak göçü önleyecek.” dedi.

Acar da Havza OSB'nin Karadeniz'in en iyi OSB alanı adayı olduğuna işaret ederek, “TKDK'nin destekleri yatırımcılar için önemli imkanlar sağlamakta. Desteklerinden dolayı il koordinatörümüzün şahsında tüm TKDK personeline teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Muhabir: İsa Sansar

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.