Dolar 32,5869
Euro 34,7988
Altın 2.513,75
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 20°C
Az Bulutlu
Samsun
20°C
Az Bulutlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 30°C

Sinop’taki yurtlar ve spor tesisleri dezenfekte ediliyor

SİNOP GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ, ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN VUHAN KENTİNDE ÇIKAN VE BİRÇOK ÜLKEYE YAYILAN KORONAVİRÜS SALGINI NEDENİYLE SİNOP İLİ VE İLÇELERİNDE BULUNAN TÜM KURUM BİNALARI VE SPOR TESİSLERİNİ DEZENFEKTE ETMEYE BAŞLADI.

Sinop’taki yurtlar ve spor tesisleri dezenfekte ediliyor
16 Mart 2020 13:20
359
A+
A-

Sinop Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Çin’in Wuhan kentinde çıkan ve birçok ülkeye yayılan korona virüsü salgını nedeniyle Sinop merkez ve ilçelerinde bulunan tüm kurum binaları ve spor tesislerini dezenfekte etmeye başladı.

Sinop Gençlik ve Spor İl müdürü Kazım Açıkbaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde geçerli tedbirler kapsamında spor faaliyetlerinde alınan önlemler, İl Müdürlükleri tarafından yürütülmekte olan Okul Sporları, Analig, Türkiye Sportif Yetenek Taraması, Yüzme Bilmeyen Kalmasın, Evinin Sultanları, Sokaklar Bizim gibi projeler ve yerel faaliyetler ile spor federasyonlarının faaliyet takviminde yer alan üst ligler haricindeki yerel – mahalli düzeydeki tüm spor müsabakaları, nisan ayı sonuna kadar durdurulmuştur. Bu doğrultuda, spor federasyonları üst liglerinde yer alan faaliyetler seyircisiz devam edecek olup diğer spor müsabakalarının ve projelerin durdurulmasına ilişkin gerekli tedbirleri aldık” dedi.

Açıklamalarına şu şekilde devam eden Açıkbaş, “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde geçerli, gençlik faaliyetleri kapsamında alınan tedbirler kapsamında; Gençlik Merkezlerimiz açık olup mesai devam edecektir. Ancak, toplu faaliyetler ve yarışmalar (Kültür Sanat Yarışmaları, Türkiye Münazara Ligi vb.) Bakanlıktan gelecek yeni bir talimata kadar ileri bir tarihe ertelenmiştir. Destek çağrısı kapsamındaki projeler ileri bir tarihe ertelendi. Yurt dışı hareketlilik projeleri ve uluslararası gençlik kampları ertelendi. Temsilci genç için yurt dışından başvuru alınmayacak. Gençlik merkezlerindeki eğitimler ertelendi. Gençlik merkezleri sadece bireysel uygulamalara açık olacaktır.”

“Tesisler ve yurtlar dezenfekte edilmeye başlandı”

Yurt hizmetlerinde alınan önlemler ile ilgili açıklamalarına şu şekilde devam eden Açıkbaş; “Yurt hizmetleri kapsamında alınan tedbirler kapsamında; Üniversitenin kapalı olduğu tarihte öğrenciler kendi istekleri ile yurtlardan ayrılabilecekler. Bu süre zarfında yurtta kalmayacak öğrencilerden ücret alınmayacak. Öğrenciler “özel izinli” sayılacaklar. Kredi ve burs ödemeleri devam edecek. Bu süre zarfında Sinop’ta bulunan tüm spor tesisleri, gençlik merkezleri, yurtlar ve il hizmet binası ile ilçe hizmet binaları periyodik bir şekilde dezenfekte edilmeye başlanmıştır” İfadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.