Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

Ağaç kökleri emekli işçinin elinde sanata dönüşüyor

BOLU (AA) – MEHMET EMİN GÜRBÜZ – Bolu'da yaşayan 59 yaşındaki emekli işçi Ali Karagüllü, doğadan topladığı ağaç köklerini insan ve hayvan …

Ağaç kökleri emekli işçinin elinde sanata dönüşüyor
12 Ocak 2022 06:02
228
A+
A-

BOLU (AA) – MEHMET EMİN GÜRBÜZ – Bolu'da yaşayan 59 yaşındaki emekli işçi Ali Karagüllü, doğadan topladığı ağaç köklerini insan ve hayvan figürleri ile bastona dönüştürüyor.

İlkokulda babası sayesinde ahşap oymacılığına merak salan Karagüllü, hobi olarak yaptığı sanatıyla emekli olduktan sonra daha fazla ilgilenmeye başladı.

Doğada atık halde bulunan ağaç köklerini toplayan Karagüllü, Yurdaer Kalaycı Kültür ve Sanat Merkezi tarafından kendisine ayrılan alanda, insan ve hayvan figürleri ile baston yapıyor.

Bir eseri büyüklüğüne ve figürlerin özelliklerine göre değişik zamanlarda ortaya çıkaran Karagüllü, şimdiye kadar 50'den fazla eser yaptı.

Karagüllü, eserlerini sanat merkezinde sergilemeyi düşünüyor.

– “Bıçak kullanarak şekil veriyorum”

Emekli işçi Ali Karagüllü, AA muhabirine, sanatla uğraşmaya ilkokul 5'inci sınıfta başladığını belirterek, “Rahmetli babam kaşık ve kepçe ustasıydı, o işleri yapardı. Ben de bu sanatı edindim.” dedi.

Çay kenarı ve yol kenarlarında bulduğu atık ağaç köklerini aldığını ve sanat merkezinde değerlendirdiğini anlatan Karagüllü, “Ağaç köklerine bıçak kullanarak şekil veriyorum. Detaylı çalışma yaparsam bir eser 90 günde ortaya çıkıyor. Diğer şekilde 25 gün ile bir ay içerisinde bir eser ortaya çıkıyor.” şeklinde konuştu.

Karagüllü, yaptığı eserleri satmayı düşünmediğini, eser olarak müzede kalmasını istediğini kaydetti.

Muhabir: Sevil Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.