DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonası’na katılacak erkek milli takımının seçmeleri tamamlandı

KASTAMONU (AA) – Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonası'na katılacak erkek milli takımının belirlenmesi için Kastamonu'da yapılan seçmeler …

Banner Resmi
09.06.2021
638
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonası'na katılacak erkek milli takımının belirlenmesi için Kastamonu'da yapılan seçmeler tamamlandı.

Türkiye Boks Federasyonunun Kadıdağı Kamp Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen seçmelere 63 sporcu katıldı. Seçmeler sonucunda federasyon tarafından belirlenecek 23 sporcu, temmuz ayında Gürcistan'da düzenlenecek Avrupa Yıldızlar Boks Şampiyonası için kampa girecek.

Yıldız Erkek Boks Milli Takımı Başantrenörü Turgut Dereköylü, AA muhabirine, milli takım seçmelerine 4 Haziran'da başladıklarını hatırlattı.

Bugün itibarıyla seçmelerin tamamlandığını belirten Dereköylü, “1-12 Temmuz arasında Tiflis'te yapılacak olan Avrupa Şampiyonası'nda bayrağımızı temsil edebilecek en iyi çocukları seçip 13 sıklette bu şampiyonaya katılmak istiyoruz. Buraya Türkiye şampiyonalarında derecesi olan sporcuları çağırdık. Önemli olan ülkemizi temsil edebilecek sporcuyu bulmak.” değerlendirmesinde bulundu.

Kampta 26 sporcunun yer alacağını anlatan Dereköylü, “Burası rakım olarak bazı sporculara farklı geldi. Zorlanan sporcularımız oldu. Ama federasyonumuzun mükemmel bir tesisi var. Böyle bir imkanda çalışmak herkese nasip olmaz. Bizim amacımız çocukların teknik ve kapasitelerine yönelik nasıl boks yaptıkların görüp bu güzel tesislerde daha güzel çalıştırmak.” diye konuştu.

Milli boksör Abdülsamet Eroğlu ise 6 yıldır boks yaptığını söyleyerek, “Üç Türkiye şampiyonluğum var. Burada 3'te 3 yaparak 57 kiloda birinci oldum. Kampa hazırım.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Yasin Tuncer

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.