Dolar 32,3745
Euro 34,7288
Altın 2.398,94
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 15°C
Paz 18°C
Pts 19°C

“BAE ile imzalanan anlaşma savunma sanayisinin ihracat hedeflerine katkı sunacak”

-A5 Savunma Sanayii Dergisi İmtiyaz Sahibi İpek İpek:
– “İhracat hedeflerimize katkı sunacak ‘Stratejik İş Birliği Anlaşması’, BAE ile Türkiye’nin savunma sanayisi iş birliğinde yeni bir sayfa açacak ve yakın coğrafyada yeni iş fırsatları yaratacak”

“BAE ile imzalanan anlaşma savunma sanayisinin ihracat hedeflerine katkı sunacak”
16 Ekim 2023 11:53
65
A+
A-

İSTANBUL (AA) – A5 Savunma Sanayii Dergisi İmtiyaz Sahibi İpek İpek, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında savunma sanayisi alanında imzalanan anlaşmanın Türkiye'nin bu konudaki ihracat hedeflerine katkı sunacağını bildirdi.

A5 Savunma Sanayii Dergisi'nden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen İpek, tam bağımsız savunma sanayi adına atılan adımlarda önemli aşamalar kaydedildiğini belirterek, Milli Muharip Uçağı, milli gemi, milli İHA'lar gibi savunma sanayisinde önemli projelerin birer birer hayata geçirildiğini, TEKNOFEST gibi organizasyonlarla halka Türkiye'nin başarılarının anlatılmaya çalışıldığını kaydetti.

İpek, savunma sanayisinde yerlilik oranının her geçen gün arttığını belirterek, şu iadeleri kullandı:

“Son yıllarda gösterilen üstün gayretlerle ürün, sistem ve hatta alt sistem bazlı yerlileştirme çalışmaları, sektörde yüzde 20 olan yerlilik oranını yüzde 80'e çıkardı. Savunma sanayisinde yıllık ihracatımız 240 milyon dolardan 4,5 milyar dolara yükseldi. Bildiğiniz üzere savunma sanayii sektörünün yıl sonu ihracat hedefi 6 milyar dolar. SAHA İstanbul, Birleşik Arap Emirlikleri merkezli, silah sistemleri tasarım ve üretiminde dünyanın önde gelen ileri teknoloji ve savunma gruplarından olan Edge Group ile yerli ve milli savunma sanayimiz için oldukça önemli bir anlaşmaya imza attı. İhracat hedeflerimize katkı sunacak “Stratejik İş Birliği Anlaşması”, BAE ile Türkiye'nin savunma sanayisi iş birliğinde yeni bir sayfa açacak ve yakın coğrafyada yeni iş fırsatları yaratacak.”

Muhabir: Uğur Aslanhan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.