Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 18°C
Az Bulutlu
Samsun
18°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 27°C
Çar 24°C

Balkan Ülkelerinin STK ları Edirne BRTK Şubesinde Etkinliklerini Yapabilecekler

Balkan Rumeli Türkleri Konfederesyonu Balkan Ülkelerindeki Sivil toplum ve Sosyal Kültürel Derneklerinin Bir Araya gelmesi Ortak Projelerin yapılması için Edirne Şubesinde İlk Toplantılarını Yaptılar.

Balkan Ülkelerinin STK ları Edirne BRTK Şubesinde Etkinliklerini Yapabilecekler
18 Ağustos 2021 09:42
1.169
A+
A-

Balkan Rumeli Türkleri Konfederesyonu Basın Yayın Tanıtımından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı   Erol Ulu  Yaptığı açıklamada  Edirne Valisi Ekrem Canalp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ek binasındaki Tahsis Etmesive İç Teşrifatını ve son teknoleji ile desteklemesi  Türkiyede ve Balkan Ülkelerinde Büyük   Sevinç Mutluluk Yaratmıştır.

 Vali CANALP “Edirne Balkanların Başkentidir”

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu, Balkan Ülkelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zürfettin Hacıoğlu, Basın Yayından tanıtımından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Ulu, Edirne Balkan Türkleri Federasyonu Başkanı Erhan Pekkan ile Birlikte Makamında Ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında Bilgi verdiler.

Edirne Valisi Canalp Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Başkanı ve Genel Başkan yardımcıları ve Edirne Balkan Federasyonu Başkan ile birlikte yaptıkları Ziyaretten Dolayı teşekkür etti.

Balkanların aynı zamanda Türkiye demek olduğunu belirten Canalp, “Edirne Balkanların başkentidir. Birbirine kenetlenmiş olan bu yapının Edirne’deki parçasını da faaliyete geçirmiş olacağız.” dedi

Edirne Valisi Ekrem Canalp, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ek binasındaki Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Edirne Şubesini ziyaretinde, Balkanlar ve Türkiye’nin birbirine geçmiş bir yapı olduğunu ifade etti.

Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Genel Başkanı Sabri Mutlu da Edirne şubesinin Anadolu ve Balkanlardaki gençleri, STK’leri kaynaştıracağını ifade etti.

Edirne’nin “Balkanların başkenti” olduğunu vurgulayan Mutlu, “Sayın Valimiz bu ruha uygun olarak burasını bize tahsis etti. Kendilerine çok teşekkür ederiz.” dedi.

BRTK Edirne Şubesinde İlk Toplantılarını İse Trakya Bölgesindeki Sivil Toplum Dernek Başkanları ve yöneticileri ile birlikte yaptılar.

Edirne Balkan Federasyonu Başkanı Erhan Pekkan ise  Edirne Şubesinin Resmi Açılışını ise Sayın Valimizin Uygun Gördüğü  Tarihte yapılacağını belirterek  Trakya Bölgesindeki Sivil toplum Dernekleri  Başkanlarına ve Yönetim kurulu üyeleri ve misafirlerde teşekkür etti.

Samsun'da 30 yılı aşkın süredir gazetecilik mesleği ile uğraşmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.