Dolar 32,3445
Euro 34,8714
Altın 2.383,69
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C
Sal 20°C

Bolu’da “Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı” bilgilendirme semineri yapıldı

BOLU (AA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapımı süren Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'na ilişkin bilgilendirme semineri Bolu'da gerçekleştirildi.Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Salonu'nda yapılan seminere katılan D…

Bolu’da “Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren Hattı” bilgilendirme semineri yapıldı
14 Aralık 2023 17:29
69
A+
A-

BOLU (AA) – Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca yapımı süren Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı'na ilişkin bilgilendirme semineri Bolu'da gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Salonu'nda yapılan seminere katılan Düzce Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayhan Şamandar, şu anda Sakarya'ya kadar hazırlanan projenin bundan sonraki güzergahının neresi olması yönündeki görüşlerini aktardı.

YHT'nin proje çerçevesinde Sakarya'dan sonra Mudurnu ve Beypazarı üzerinden Ankara'ya ulaşmasının öngörüldüğünü belirten Şamandar, hem ekonomik olması hem de herkesin faydalanması için Düzce ve Bolu Gerede güzergahının kullanılması gerektiğini anlattı.

Türkiye'nin kalkınması için hızlı trenlerin yaygınlaşması gerektiğine işaret eden Şamandar, “En uzun hızlı tren hattı bulunan ülkelerden biri Japonya. Orada insanların çalıştıkları şehirlerde yaşamadıklarını biliyoruz. Burada da Bolu, Düzce ya da Gerede'de yaşayan insanlar, 60-70 dakikalık tren yolculuklarıyla İstanbul'daki işlerine rahat şekilde gidebilir.” dedi.

Bakanlığın Ankara-İstanbul YHT Hattı projesine ilişkin bilgiler veren Şamandar, birçok öneride bulundu.

Siyasi ve sivil toplum kuruluşları ile iş insanları da proje hakkında düşüncelerini paylaştı.

Seminere, Bolu Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu TSO Başkanı Abdullah Alemdar da katıldı.

Muhabir: Onur Orhan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.