DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Bolu’da zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım’da başlayacak

BOLU (AA) – Türkiye genelinde şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda 1 Aralık'ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulamasının …

Bolu’da zorunlu kış lastiği uygulaması 15 Kasım’da başlayacak
Banner Resmi
12.11.2022
84
A+
A-

BOLU (AA) – Türkiye genelinde şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda 1 Aralık'ta başlayan zorunlu kış lastiği uygulamasının Bolu'da 15 Kasım'a alındığı duyuruldu.

Bolu Valiliğince alınan karar gereği, kentte kış mevsimi içerisinde düşük hava sıcaklıklarından dolayı zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların yol tutuşlarının artırılması ve kaymaya dayalı olası trafik kazalarının önüne geçilebilmesi amacıyla kara yollarında ticari amaçlı yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan taşıtlarda 15 Kasım 2022 ile 15 Nisan 2023 tarihleri arasında kış lastiği kullanımı zorunlu hale getirildi.

Devlet yolları ve otoyolların kapsam dışında bırakıldığı uygulama, sadece kent genelindeki kara yollarında geçerli olacak.

Kararın duyurulmasının ardından lastikçilerde değişim mesaisi erken başladı.

Bolu Sanayi Sitesi'nde lastik dükkanı sahibi Rahmi Aksoy, AA muhabirine, 15 Kasım'da başlayacak zorunlu kış lastiği uygulaması nedeniyle işlerinin yoğunlaştığını anlattı.

Kış lastiğinin önemine işaret eden Aksoy, “Kış lastiği içinde silika ve vakum var. İnsanlar 'Yaz lastiğiyle idare ederim, kışı geçiririm.' diyor ama bu çok zor. Mesela dört mevsim lastikler bile Bolu'da kesinlikle kullanılamaz. Kış lastiğinin özelliği çok çok farklı. Silika, hava sıcaklığı 7 derecenin altına düştüğü zaman lastiğin sertleşmemesini sağlıyor. Bu da lastiğin yol tutuşunu sağlıyor.” dedi.

Muhabir: Ali Bayaslan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.