DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

EU-RUDISNET projesini Türkiye’den İstanbul Gelişim Üniversitesi temsil edecek

İSTANBUL (AA) – Kırsal kesimde yaşayan ve engelli olan bireylerin mentorluk ve liderlik yoluyla, sosyal hayata entegre edilmesini amaçlayan EU …

Banner Resmi
13.06.2022
125
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Kırsal kesimde yaşayan ve engelli olan bireylerin mentorluk ve liderlik yoluyla, sosyal hayata entegre edilmesini amaçlayan EU-RUDISNET projesini Türkiye’den İstanbul Gelişim Üniversitesi temsil edecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin paydaşlarından olduğu EU-RUDISNET adlı çevrim içi eğitim platformu projesi, Avrupa Birliği Erasmus+ hareketliliği kapsamında düzenleniyor.

Kırsal kesimde yaşayan ve engelli olan bireylerin mentorluk ve liderlik yoluyla, sosyal hayata entegre edilmesini amaçlayan EU-RUDISNET projesi, çevrim içi platform üzerinden gerçekleştirilecek. İspanya, İtalya, Almanya, Slovenya, Litvanya’nın da ortak olduğu projeyi Türkiye’den İstanbul Gelişim Üniversitesi temsil edecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili alınan önlemler, engelleri bireyleri zorlaşan hayat şartları karşısında savunmasız bıraktı. Engelli bireylerin sorunları ve buna karşı çözüm arayışı için kollar sıvandı. İspanya tarafından koordine edilen “EU-RUDISNET” isimli çevrim içi eğitim platformu projesi, engelli bireylerin sosyal dışlanmasına karşı somut bir çözüm sunuyor.

Avrupa Birliği'nin Erasmus+ programı tarafından finanse edilen EU-RUDISNET, kırsal bölgede yaşayan engelli bireylerin haklarını daha iyi öğrenmesi, yaşam koşullarının iyileştirilmesi ve engelli bireylerde liderlik özelliğinin geliştirilmesini amaçlıyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin de paydaşı olduğu projede: Almanya, İtalya, Litvanya, Slovenya ve İspanya’dan COCEMFE Sevilla, The Ländliche Erwachsenenbildung Thüringen eV, Consorzio SGS, Baltic Education Technology Institute ve OZARA d.o.o. gibi kurumlar yer alıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Araştırma Destek Birimi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Melike Çetin ve Araştırmacı Öğr. Gör. Esat Daşdemir, Türkiye özelinde projeye yerel yönetim ve belediyeler tarafından yoğun ilgi gösterildiğini belirtti.

Muhabir: Murat Birinci

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.