DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Göç yolundaki kuğu Bolu’daki baraj gölünde mola verdi

BOLU (AA) – Göçmen kuşların güzergahı üzerinde bulunan Bolu Gölköy Baraj Gölü'nün yeni misafiri kuğu oldu.Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan göle inen beyaz kuğu, diğer göçmen kuşlarla beslendi, temizliğini yaptı.Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi…

Banner Resmi
24.05.2023
72
A+
A-

BOLU (AA) – Göçmen kuşların güzergahı üzerinde bulunan Bolu Gölköy Baraj Gölü'nün yeni misafiri kuğu oldu.

Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan göle inen beyaz kuğu, diğer göçmen kuşlarla beslendi, temizliğini yaptı.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihangir Kirazlı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilin göçmen kuşlar için sınır bölge olduğunu belirtti.

Pek çok kuş türünü Bolu sınırlarında görebildiklerini anlatan Kirazlı, “Hem üreme hem de beslenme ve konaklama anlamında kullanan pek çok kuş türünü görebiliriz.” dedi.

Kirazlı, Yeniçağa bölgesinde 246 tür kuş çeşidinin yaşadığını aktararak, “108'ini üreme potansiyeli bulunan kuş olarak görüyoruz. 125'inin üreme için bölgeyi kullandığını düşünüyoruz. Transit göçmen ya da göçmen kuşlar 246 türün yüzde 52'sini oluşturuyor.” diye konuştu.

Türkiye'de 3 kuğu türünün gözlemlendiğine dikkati çeken Kirazlı, şöyle devam etti:

“Cygnus olor (sessiz kuğu), küçük kuğu ve ötücü kuğu olmak üzere türümüz var. 2 türü kış aylarında kayıt altına aldım Gölköy ve Yeniçağa'da. Bolu çevresinde göremedim. Fotoğraflanan ve kayıt altına alınan, cygnus olor dediğimiz türe benziyor. Gagasının uzunluğu ve kuyruğundan anlaşılıyor. Kayıttaki ergen bireye benziyor. Normalde renklenmeler olduğu zaman çok daha iyi tanı koyabiliyoruz.”

Muhabir: Ahmet Kayır

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.