Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Az Bulutlu
Samsun
16°C
Az Bulutlu
Pts 18°C
Sal 21°C
Çar 20°C
Per 18°C

İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Huddleston: “Türkiye ile ticari ilişkilerimiz gelişmeye devam ediyor”

İSTANBUL (AA) – İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Nigel Huddleston, “Harika bir stratejik ortak olan Türkiye ile ticari ilişkilerimiz gelişmeye devam ediyor. İşbirliğimiz, sadece geçtiğimiz bir yılda yüzde 30’dan fazla büyüme kaydetti.” ifadelerini ku…

İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Huddleston: “Türkiye ile ticari ilişkilerimiz gelişmeye devam ediyor”
8 Kasım 2023 16:03
88
A+
A-

İSTANBUL (AA) – İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Nigel Huddleston, “Harika bir stratejik ortak olan Türkiye ile ticari ilişkilerimiz gelişmeye devam ediyor. İşbirliğimiz, sadece geçtiğimiz bir yılda yüzde 30’dan fazla büyüme kaydetti.” ifadelerini kullandı.

Vodafone'dan yapılan açıklamada, İngiltere ve Türkiye arasında yenilenecek serbest ticaret anlaşması (STA) için İngiliz kamuoyunun görüşünün alınacağı hatırlatılarak, kamuoyu, iş dünyası, sivil toplum ve diğer ilgili paydaşların görüş bildirmesi için çağrı yapıldığı anımsatıldı.

Verilen bilgiye göre, iki ülke arasında yenilenecek STA ile ilgili kamuoyunun görüşünün alınacağına dair yapılan açıklamadan bir süre sonra Vodafone Grubu'nun Newbury'deki merkezini ziyaret eden İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Nigel Huddleston, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Nigel Huddleston, ticaret anlaşmalarının nihai amacının işletmelere fırsatlar sunmak, ekonomileri büyütmek ve istihdamı desteklemek olduğunu belirterek, “Bu nedenle işletmelerin bize bu anlaşmalardan neler beklediklerini söylemesi büyük önem taşıyor. Harika bir stratejik ortak olan Türkiye ile ticari ilişkilerimiz gelişmeye devam ediyor. İşbirliğimiz, sadece geçtiğimiz bir yılda yüzde 30'dan fazla büyüdü. Serbest ticaret anlaşmamızı geliştirmeye başlamanın, büyüme fırsatlarının önünü açmanın ve İngiliz işletmelerinin yaklaşık 85 milyon nüfusa sahip bu pazara daha iyi erişmesini sağlamanın büyük heyecanını yaşıyorum.” ifadelerini kullandı.

– “Yeni bir anlaşma büyük fırsatlar yaratacak”

Vodafone Grubu Avrupa Bölge Üst Yöneticisi (CEO) ve DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) DTİK (Dünya Türk İş Konseyi) Birleşik Krallık Ülke Temsilcisi Serpil Timuray da uzun vadeli hedefleriyle Türkiye'deki faaliyetlerini sürdüren Vodafone'nun son 15 yılda ülkenin dijitalleşmesine ve ekonomik ilerlemesine önemli katkılar sunan lider bir yatırımcı konumunda olduğunu bildirdi.

Timuray, yeni bir ticaret anlaşmasının hem Vodafone hem de Türkiye'ye yatırım yapan diğer şirketler için daha büyük fırsatlar yaratacağını ve Birleşik Krallık ile Türkiye arasındaki ilişkilerin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını bildirdi.

Muhabir: Uğur Aslanhan

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.