Dolar 32,3717
Euro 34,7544
Altın 2.413,87
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Invamed NOD Valvülatöm Katateri cerrahlar için kullanıcı dostu, hastalar için yüksek konfor sunuyor

– Invamed AR-GE laboratuvarlarında geliştirilip, üretim kampüsünde üretilen NOD valvülotom katateri, vasküler prosedürler sırasında venöz kapakçıkları kesmek için üretilmiş bir cihaz

Invamed NOD Valvülatöm Katateri cerrahlar için kullanıcı dostu, hastalar için yüksek konfor sunuyor
11 Mayıs 2023 12:03
67
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Invamed NOD Valvülatöm Katateri cerrahlar için kullanıcı dostu olmasının yanı sıra hastalar için yüksek konfor sunuyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, venöz kapakçıklar, vücuttaki toplardamarlarda bulunan küçük kapakçıklar olup kanın toplardamarlarda geriye doğru akmasını önlemek için tasarlandı. Kanın kalbe doğru akması için basınç yaratan kalp kasları ise kanı toplardamarlarda yukarı doğru hareket ettiriyor; venöz kapakçıklar da yer çekimi nedeniyle kanın aşağı doğru akmasını önlüyor.

Invamed AR-GE laboratuvarlarında geliştirilip, üretim kampüsünde üretilen NOD valvülotom katateri, vasküler prosedürler sırasında venöz kapakçıkları kesmek için üretilmiş bir cihaz.

Bu prosedürler arasında; yerinde periferik bypass, tersine çevrilmeden yapılan translokasyonlu bypass, arteriyovenöz fistül oluşturulması sayılabiliyor. Bu prosedürler ile yapılan cerrahi yöntemler sayesinde bacaklara kan akımı sağlanarak tıkalı arterlerin fonksiyonlarının yeniden kazandırılabiliyor.

Tam veya tıkanmış arterin (atardamarın) kan akışının sağlanmasında, venöz (toplar) damarlardan alınan greftler kullanılarak yapılan bypass operasyonu temel bir yaklaşım. Bacak venleri, bir dizi kapakçık içerdiğinden tıkalı bacak venleri için doğrudan graft olarak kullanılamıyor. Bu kapakçıkların çıkarılmasıyla arteriyel kan -özellikle kişinin kendi büyük safen veninin (GSV)- tıkalı artere bypass yoluyla kan akışı fonksiyonunu kazandırabiliyor.

Bu kapakçıkların kesilmesi işlemine ise valvülotomi deniliyor. Valvülotomi işleminde, venöz kapakların yok edilmesi için ucunda girintili bir kesme bıçağı bulunan uzun esnek kataterler kullanılıyor. Katater venin distal (alt) ucundan giriliyor, proksimal (üst) uca yönlendirilir ve sonra geri çekiliyor. Geri çekme sırasında venöz kapakçıklar yok ediliyor.

NOD valvülotom katateri; venöz kapakçıkların endovasküler yöntemle kolaylıkla kesilmesini sağlıyor.

Ancak bu işlem sırasında özel tasarımı sayesinde endotele zarar vermeden, yara nekrozunu azaltarak, daha hızlı bir iyileşme sağlıyor. Yenilikçi geometrisi ile otomatik kendi kendine boyutlandırma ve hedef bölgeye merkezleme sağlarken cerrahlar için kullanıcı dostu, hastalar için ise yüksek güvenlik ve konfor sunuyor.

Muhabir: Cevat Kışlalı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.