Dolar 32,3742
Euro 34,7257
Altın 2.399,00
BİST 10.173,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 16°C
Hafif Yağmurlu
Samsun
16°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

“Karadeniz Kanatlarımın Altında” projesiyle, yamaç paraşütü pilotları yetişiyor

GİRESUN (AA)- Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan program kapsamında “Karadeniz Kanatlarımın Altında” projesi kapsamında Giresunlu adrenalin …

“Karadeniz Kanatlarımın Altında” projesiyle, yamaç paraşütü pilotları yetişiyor
7 Ağustos 2021 07:20
325
A+
A-

GİRESUN (AA)- Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan program kapsamında “Karadeniz Kanatlarımın Altında” projesi kapsamında Giresunlu adrenalin severler yamaç paraşütü pilotu olmak için zorlu eğitimlerden geçiyor.

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde yamaç paraşütü eğitimi almaya başlayan paraşüt pilotu adayı 12 genç, teorik ve uygulamalı eğitimleri için günde yaklaşık 8 saat eğitim alıyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığınca başlatılan Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Karadeniz Sportif Havacılık Kulübü'nün yürüttüğü projeyle Giresun'daki yamaç paraşütü kullanabilen kişi sayısının artırılması hedefleniyor.

Karadeniz Sportif Havacılık Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Çetin Karahan, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, projenin faaliyetlerinin ilki ve en önemlisi olan Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursunu Şebinkarahisar'da başlattıklarını söyledi.

Ankara'dan gelen 2 eğitmeni ile 3 gündür alçak tepe yer çalışması ve teorik eğitimleri yaptıklarını aktaran Karahan, proje faaliyetlerinin bununla da sınırlı olmadığını belirtti.

Karahan, okullarda Sportif Havacılık Kulübü Derneği kurduklarını dile getirerek, “Aynı zamanda seminerlerimiz oluyor. En sonunda da Karadeniz Bölgesindeki uçulabilecek noktaları tespit edip kitapçık haline getireceğiz. Bu sayede Karadeniz Bölgesinde yamaç paraşütü ile uçuş yapmak isteyen pilotlar için rehber niteliği taşıyacak. Böylelikle projemiz gelecek yıl Mayıs ayında bitmiş olacak.” dedi.

Giresun'da yamaç paraşütüyle uçuş yapabilen pilot sayısını 15'e çıkarmak istediklerini ifade ederek, “Giresun'da uçan sayısı çok az, biz bu proje kapsamında gençleri bu spora sevk etmeye çalışıyoruz. Ekstrem spor olduğu için çok tehlikeli sanıyorlar ama aslında tehlikeli değil. Eğer kurallara uyarsan hiç bir tehlikesi olmayan bir spor. ” şeklinde konuştu.

Karahan, kurs tamamlandığında kursiyerlere Türk Hava Kurumu onaylı sertifika vereceklerini belirtti.

Yamaç paraşütü pilot adaylarından Ahmet Kılıç ise eğitimlerin yorucu ancak bir o kadar da keyifli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Sonuçta bir adrenalin sporu yapıyoruz. Giresun'da ilk defa böyle bir eğitim düzenleniyor. Adrenalin sporlarında adrenalini hissetmek ve yaşamak için geliyoruz. Ben de ilk defa uçuş denemesi yapıyorum. Bana da çok zor geliyordu ama beklediğim kadar çok zor çıkmadı. Hocalarımız giriş seviyesinden temelden başlattılar. Kademe kademe tüm bilgilerini bizimle paylaşıyorlar.” ifadelerini kullandı.”

Muhabir: Zafer Sel

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.