Dolar 32,5978
Euro 34,7995
Altın 2.405,78
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun 30°C
Az Bulutlu
Samsun
30°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 21°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Kastamonu Belediyesi ata tohumundan yetiştirilen 180 bin fide dağıtacak

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da vatandaşlara ata tohumlarından yetiştirilen 180 bin sebze fidesi dağıtılacak.Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, yaptığı açıklamada, Atalık Tohumlardan Fide Üretim Projesi ile gelenek haline getirilen atalık toh…

Kastamonu Belediyesi ata tohumundan yetiştirilen 180 bin fide dağıtacak
25 Mayıs 2023 17:59
61
A+
A-

KASTAMONU (AA) – Kastamonu'da vatandaşlara ata tohumlarından yetiştirilen 180 bin sebze fidesi dağıtılacak.

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, yaptığı açıklamada, Atalık Tohumlardan Fide Üretim Projesi ile gelenek haline getirilen atalık tohumlardan fide dağıtımını bu yıl 30 Mayıs'ta gerçekleştirileceklerini belirtti.

Bu projeyi çok önemsediğini vurgulayan Vidinlioğlu, “Projeye başlarken, 'Kastamonu kendi sebzesini yetiştiriyor.' diyerek yola çıkmıştık. Amacımız hem hemşehrilerimizin kaynağı belli, sağlıklı ve organik ürünleri tüketmeleri hem de çocuklarımızın bir şeyler üretmenin önemini kavramalarıydı. Beton binalara sıkışmış hayatlar içinde özellikle çocuklarımızın toprakla bir nebze dahi olsa buluşması, kendi ürünlerini üretmesi çok kıymetli. Kendi yetiştirdikleri ürünleri sofralarında görmeleri paha biçilemez bir değer.” ifadelerini kullandı.

Kastamonu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün Kuzeykent Mahallesi'ndeki yerleşkesinde oluşturulan otomasyonlu seralarda fidelerin üretildiğini belirten Vidinlioğlu, şunları kaydetti:

“Geçtiğimiz yıllarda olduğu üzere bu sene de bu fidelerimizi Kastamonu'muzun, hemşehrilerimizin sofralarına ulaştıracağız. Bu sene 180 bin domates, salatalık ve biber fidesi dağıtarak daha fazla hemşehrimize ulaşmış olacağız. Hepimiz toprağımıza sahip çıkmalıyız, üretmeliyiz. Üretimin önemini kavramalı, çocuklarımıza anlatmalıyız. Çocuklarımız domates, salatalık ve biberin markette satılan bir şey olduğunu zannetmesin. Bu noktada çalışmalarımızı hassasiyetle sürdüreceğiz. Üretimin ve üreticinin her zaman yanında olacağız. Tüm hemşehrilerimi fide dağıtım noktalarına bekliyorum. Birlikte üretelim, birlikte kazanalım.”

Kastamonu Belediyesi tarafından 30 Mayıs'ta Kuzeykent Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fidanlığı, Olukbaşı Şehitler Bahçesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Şehit Öğretmenler Parkı, Candaroğulları Mahallesi Pazar Alanı, Cumhuriyet Meydanı ve İnönü Mahallesi Hüma Hatun Parkı'nda fide dağıtılacak.

Muhabir: Esra Altınmakas

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.