DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Rize’de toplanan kırtasiye malzemeleri Nurdağı’ndaki depremzede çocuklara gönderildi

RİZE (AA) – Rize'de depremzede çocuklar için toplanan çanta ve kırtasiye malzemeleri, Gaziantep'in Nurdağı ilçesine gönderildi.İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından il genelinde “Okul Çantam Rize'den” projesi b…

Banner Resmi
18.04.2023
76
A+
A-

RİZE (AA) – Rize'de depremzede çocuklar için toplanan çanta ve kırtasiye malzemeleri, Gaziantep'in Nurdağı ilçesine gönderildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından il genelinde “Okul Çantam Rize'den” projesi başlattı.

Okul aile birlikleri, öğretmen, öğrenci ve velilerin katkılarıyla yürütülen proje kapsamında alınan çanta ve kırtasiye malzemeleri, Milli Eğitim Müdürlüğü deposundan minibüse yüklenerek depremzede çocuklara verilmek üzere Gaziantep'in Nurdağı ilçesine doğru yola çıkarıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Engin Emen, gazetecilere, içerisinde kırtasiye malzemeleriyle 350 çantayı depremden etkilenen Nurdağı'na gönderdiklerini belirterek, “Sadece çanta değil, aileler ve öğretmenlerimizin katkılarıyla topladığımız kitaplar ve oyuncaklarımız deprem bölgesine gönderiliyor. Daha önce Kardeş Okul Projesi kapsamında 230 çanta göndermiştik. Projemiz devam ediyor.” dedi.

Emen, depremin yaraları sarılana kadar projenin devam edeceğini kaydetti.

Taşlıdere Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Nurcan Tutkun, depremin ilk anından itibaren yüreklerinin bölgeyle attığını söyledi.

Yaraların sarılması için boş durmadıklarını dile getiren Tutkun, “Elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Bölgeye gıda yardımı gönderdik. Bölgeye gelen depremzede ailelere destek sağladık. Ev kurmaları için çabaladık. Sonrasında en önemlisi çocuklarımızı düşünerek onların eğitimi için çantalar hazırladık. İnşallah bir nebze mutluluk katmış oluruz.” diye konuştu.

7. sınıf öğrencisi Ecesu Berber de acıların ortak yaşandığını ifade ederek, empati kurarak ilk andan itibaren depremzedelere destek vermeye çalıştığını belirtti.

Muhabir: Sevil Çelik

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.