DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Samsun °C
Banner Resmi
Banner Resmi

Vodafone dijital alışveriş deneyimini kolaylaştırıyor

– Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin:
– “Faturaya ek cihaz portföyündeki ürünlerimiz için AR teknolojisini dijital kanallarımız olan web sitemiz ve Vodafone Yanımda’ya entegre ederek müşterilerimize satın almak istedikleri ürünleri bulundukları yerden üç boyutlu görüntüleme imkanı sunduk”

Banner Resmi
11.05.2023
96
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Vodafone, uçtan uca dijital müşteri deneyimi anlayışıyla yenilikçi hizmetler sunmaya devam ediyor.

Vodafone'den yapılan açıklamaya göre, yeni nesil teknolojilerin gücünü kullanarak dijital alışveriş deneyimini kolaylaştıran şirket, vodafone.com.tr ve “Vodafone Yanımda” gibi dijital platformlardan faturasına ek cihaz almak isteyen müşteriler için alacakları cihaza Artırılmış Gerçeklik (AR) teknolojisi sayesinde çok daha hızlı ve kolay karar verme imkanı sunuyor.

Cihaz alışverişinde ürünün rengini, modelini, ebatını görmek isteyen müşteriler, ürün detay sayfasında yer alan AR görüntüleme seçeneğine tıklayarak üç boyutlu görüntüleme yapabiliyor.

Müşteriler ayrıca, ikinci el hariç faturaya ek cihaz portföyündeki kategorilerin tamamı için dijital kanalda stoku olmayan ürünlerin Vodafone mağazalarındaki stok durumunu görebiliyor.

– “Herkes için daha iyi bir dijital deneyim' hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, mağaza deneyiminin artık müşteri nerede isterse orada yaşandığını kaydetti.

Şahin, yapılan araştırmaların, cihaz almak isteyen müşterilerin yaklaşık yüzde 90'ının satın almadan önce ortalama 2 hafta araştırma yaptığını ve bu süreçte yoğun olarak dijital platformlardan yararlandığını gösterdiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

“Müşterilerin kararında, güvenilirliğin yanı sıra ürünün gerçeğe en yakın halini görmek de kritik konulardan biri haline geliyor. Bu noktadan hareketle, faturaya ek cihaz portföyündeki ürünlerimiz için AR teknolojisini dijital kanallarımız olan web sitemiz ve Vodafone Yanımda'ya entegre ederek müşterilerimize satın almak istedikleri ürünleri bulundukları yerden üç boyutlu görüntüleme imkanı sunduk. Mağazada inceliyormuşçasına rahatlık sağlayan ve satın alma kararını kolaylaştıran Artırılmış Gerçeklik teknolojisiyle, müşterilerimiz ilgilendiği cihaz için sadece bir butona tıklıyor ve cihazı iki boyutlu fotoğraflarına kıyasla daha gerçekçi bir şekilde görüntüleyebiliyor.

Bir diğer hizmetimizle de müşterilerimize ikinci el hariç, faturaya ek cihaz portföyündeki kategorilerin tamamı için dijital kanalda stoku olmayan ürünlerin Vodafone mağazalarındaki stok durumunu görme imkanı veriyoruz. Vodafone olarak, teknolojinin gücünü kullanarak herkes için daha iyi bir dijital deneyim hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz.”

– Cihazı incelemek kolaylaşıyor

Vodafone müşterilerinin akıllı telefon, tablet, akıllı saat ve daha birçok ürüne onlarca çeşitle ulaşabildikleri faturaya ek cihaz satışlarında “Vodafone Yanımda” ve vodafone.com.tr platformları önemli rol oynuyor.

Dijital alışveriş sürecine entegre edilen AR teknolojisiyle cihazı tüm detaylarıyla incelemek kolaylaşıyor. Müşteriler, ister AR modunda görüntüleme yaparak cihazı istedikleri yerde üç boyutlu görüntüleyebiliyor, isterlerse nesne modunu seçerek cihazı diledikleri yöne çevirebiliyor ve diledikleri gibi yakınlaştırıp inceleyebiliyor.

Vodafone, ikinci el hariç faturaya ek cihaz portföyündeki kategorilerin tamamı için dijital kanalda stoku olmayan ürünlerin Vodafone mağazalarındaki stok durumunu gösteriyor.

Müşteri dilediği mağazaya gittiğinde, mağaza görevlisi müşterinin dijital kanalda ilgilendiği cihaz için müşteriye hatırlatmada bulunabiliyor. Böylece, dijital kanalda başlayan ve müşterinin seçimine bağlı olarak geleneksel kanalda biten bütüncül kanal stratejisiyle gelişmiş bir alışveriş deneyimi sunuluyor.

Muhabir: Hatice Şenses Kurukız

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.